Primá hledá čas pro vysílání seriálu Cesty domů

pondělí, 04. srpna 2014, 11:04 TV MediaGuru

Prima ve svých plánech hýbe s nasazením seriálu Cesty domů. Odstartuje v týdnu od 18. srpna.

Nástup nových seriálů, se kterými počítají obě hlavní komerční televize pro podzimní vysílání, dostane zřejmě zajímavý náboj. Podle předběžných plánů pro vysílání v 34. týdnu, který zveřejnila televize Prima, plánovala druhá nejsledovanější komerční televize přesunout svůj klíčový seriál Cesty domů na úterý a čtvrtek. Dosud byly stabilními vysílacími dny tohoto seriálu pondělí a středa.

Znamenalo by to, že Prima půjde se svým osvědčeným seriálem do přímého střetu s nejsledovanějším seriálem současnosti, kterým je Ordinace v růžové zahradě konkurenční televize Nova. Ta se už několik let stabilně vysílá v úterý a ve čtvrtek.

Prima v pondělí odpoledne ale upřesnila plány na vysílání v 34. týdnu (od 18. srpna). Z nich vyplývá, že zařazení Cest domů se v tomto týdnu oproti původnímu nasazení měnit nebude. Poprvé tak mají diváci nové díly seriálu sledovat v pondělí od 18. srpna v tradičních vysílacích časech v pondělí a ve středu.

V úterním a čtvrtečním prime-time se v tomto týdnu má podle plánu představit seriál Svatby v Benátkách. V těchto dnech zahájí už v týdnu od 11. srpna. Prima přitom plánovala, že v tomto týdnu půjdou Svatby v Benátkách v pondělí a ve středu. Plány ale změnila v pondělí odpoledne.

Z uvedených změn je patrné, že Prima hledá vhodný čas pro vysílání svých seriálů, které mají být pro komerční dvojku programovým pilířem letošního podzimu. Programová skladba se ale může dále měnit. 

Konkurenční Nova plánuje na pondělní a středeční večery pro podzimní vysílání nově zařadit premiérové díly seriálu Doktoři z Počátků. Nedělní večery pak vyhradí novým dílům seriálu Kriminálka Anděl. Nova své podzimní schéma představila na tiskové konferenci v minulém týdnu.

Prima však pro podzim připravuje ještě další seriál – z vinařského prostředí s názvem Vinaři. Jeho nasazení, jakož i upřesnění vysílání dalších svých pořadů a novinek pro podzim, představí ve čtvrtek 7. srpna na tiskové konferenci.

Pravděpodobné nasazení seriálů do vysílání TV Nova a TV Prima, podzim 2014

TV Nova TV Prima
po Doktoři z Počátků Cesty domů
út Ordinace v růžové zahradě Svatby v Benátkách
st Doktoři z Počátků Cesty domů
čt Ordinace v růžové zahradě Svatby v Benátkách
české pohádky a megafilmy ?
so české filmy ?
ne Kriminálka Anděl ?

-mav-

Aktualizováno v pondělí 4.8. 2014 17:55 o programovou změnu TV Prima.