Prima začíná vysílat zprávy z mobilního studia

sobota, 09. srpna 2014, 13:38 TV MediaGuru

Pojízdný zpravodajský kamion televize Prima má premiéru v sobotu večer.

Z mikulovského náměstí se poprvé představí mobilní zpravodajské studio, se kterým do podzimního vysílání vyjíždí televize Prima. Hlavní zpravodajská relace, Zprávy FTV Prima, se v sobotu 9. srpna odvysílá právě z pojízdného „zpravodajského kamionu“. Mikulov je prvním městem, do kterého Prima se svým studiem přijela. Relaci budou moderovat Terezie Kašparovská a Tomáš Hauptvogel.

Kamion_Prima_3

Vysílání z českých měst s pomocí pojízdného studia Prima plánuje každý víkend. V následujících týdnech navštíví deset českých a moravských měst, ze kterých bude v sobotu živě vysílat svoji hlavní zpravodajskou relaci. Sobotnímu vysílání z Mikulova příhlížely stovky lidí, informovala Prima v pozdních sobotních večerních hodinách.

Z marketingového pohledu jde o zajímavý krok, kdy Prima chce divákům umožnit, aby viděli naživo přípravu a živé vysílání zpravodajské relace. „Chtěli jsme dosáhnout ještě bližšího propojení diváka a zpravodajství, chtěli jsme lidem dovolit nahlédnout až do samotné zpravodajské ‚kuchyně‘, aby viděli, jak vznikají zprávy,“ představil záměr architekt studia Jaroslav Holota.

Pojízdný návěs se zpravodajským studiem byl postaven ve velmi krátkém termínu pěti týdnů. Skládá se ze dvou částí. První tvoří televizní studio, které je po obvodu prosklené a ve středu je umístěn moderátorský pult. Tento prostor je klimatizovaný, osvětlený a ozvučený. Ve druhé části návěsu je osvětlovačský a zvukařský pult a další technologie, které jsou nezbytné pro funkčnost studia. Na konci návěsu je prostor pro maskérnu, produkci, tiskárnu a LED obrazovky, které jsou viditelné zvenku.

Kamion_Prima

„Snažili jsme se, aby mobilní studio mělo stejnou atmosféru či stejný pocit, jaké mají diváci při sledování Zpráv, které vznikají na Palmovce. Moderátorský pult není totožný s tím, jaký je ve velkém studiu v Praze – nás limitoval prostor a například i skládací podlaha návěsu. Museli jsme zohlednit to, že se návěs pohybuje, bude docházet k otřesům, a tak je interiér studia trochu jiný. Zachovali jsme ale transparentnost stěny za moderátory, která je typickým prvkem Zpráv FTV Prima,“ přiblížil architekt Holota, který se mj. podílel i na úpravě návěsu pro Coca Colu se zimní tematikou.

Materiály, použité pro výrobu studia, zahrnují standardní ocelové a hliníkové profily, ale i náročnější materiály, jako je polykarbonát s obsahem křemíku apod.

Kamion_Prima_2

Plán vysílání z mobilního studia FTV Prima

datum město lokace
9.8.2014 Mikulov Náměstí
16.8.2014 Pardubice Pernštýnské náměstí
23.8.2014 Brno Náměstí Svobody
30.8.2014 Hradec Králové Velké náměstí
6.9.2014 Ostrava Masarykovo náměstí
13.9.2014 Karlovy Vary prostranství před poštou
20.9.2014 Olomouc Horní náměstí
27.9.2014 Plzeň Náměstí Republiky
4.10.2014 Liberec Náměstí Dr. Edvarda Beneše
11.10.2014 Jihlava Masarykovo náměstí

Kamion_Prima_1

-mav-

Foto: FTV Prima