První historická reality show v Česku půjde na jaře 2015

úterý, 05. srpna 2014, 07:34 TV MediaGuru

Česká televize připravuje první historickou reality show Dovolená ve starých časech.

Pro jarní vysílání 2015 připravuje Česká televize reality show o proměnách života v  čase pod názvem Dovolená ve starých časech. Uvedla to ve svém pondělním vysílání. Jde o pořad, který je inspirován obdobnými reality show v zahraničí, vysílala jej například britská BBC.

Dovolená ve starých časech přenáší účastníky reality show – jedné vybrané rodiny o několika generacích – do životních podmínek, jaké panovaly v českých zemích v minulé éře. O jakou dobu z minulosti se přesně jedná, zatím Česká televize nesdělila. Uvedla pouze, že sedmičlenná rodina bude přebývat odtržena od civilizace, bez elektřiny a časově bude její příběh situován do „velmi vypjaté doby naší historie“.

Pořad má ověřit, zda současná česká rodina dokáže obstát v situacích, kterou zažívali naši předkové. Účastníci reality show budou vystupovat v dobových kostýmech. Natáčet se bude na zapadlé chalupě na Beskydsku. Na rozdíl od jiných reality show klasického typu se účastníci z této historické reality show nevyřazují. V Česku jde o první historickou reality show.

-mav-

Foto: Česká televize