V Česku odstartuje bezplatný TV kanál o vaření

čtvrtek, 14. srpna 2014, 18:30 TV MediaGuru

Stále platí odhadovaný start nového televizního kanálu v druhé půli podzimu.

Bezplatný kanál o vaření, který na českém trhu připravuje pro britského investora společnost Axocom, má odstartovat v druhé půli podzimu. „Plánovaný start v pozdním podzimu by se měl dodržet,“ uvedla v aktuálním rozhovoru pro MediaGuru.cz  jednatelka společnosti Axocom Erika Luzsicza. Ta se poprvé o zahájení kanálu zmínila na květnové konferenci Digimedia.

Kanál je připravován pod pracovním názvem Food Channel, nejde ale o jeho definitivní název, pod kterým bude vysílat. Stále se přitom vyjednává o zařazení bezplatného kanálu do některého z multiplexů. Není tak zatím jasné, zda půjde o celoplošné nebo regionální pokrytí. „Rozhodnutí ještě nepadlo. Záměrem ale je, aby se objevil v co nejvíce domácnostech,“ sdělila.

Nový kanál, zcela věnovaný jídlu a přípravě pokrmů, je obdobou existujícího skandinávského kanálu, v Česku se má ale opírat o převážně lokální obsah. Oslovit chce diváky různých generací. Půjde o první bezplatný specializovaný kanál o vaření v českém televizním éteru. Těžit chce z oblíbenosti televizních pořadů o vaření, vysílaných na českých obrazovkách, a také z celkové popularity tématu v české populaci.

Celý rozhovor s Erikou Luzsiczou připravujeme.

-mav-

Foto: Photospin