CET 21 v pololetí výrazně snížila konsolidovanou ztrátu

čtvrtek, 11. září 2014, 17:16 TV MediaGuru

Konsolidovaná ztráta majitele TV Nova se oproti loňskému pololetí snížila o miliardu.

Společnost CET 21, která drží vysílací licence skupiny Nova, v pololetí snížila konsolidovanou ztrátu na 7,7 milionu dolarů (asi 165 milionů Kč) z loňských 54,4 milionu dolarů (1,16 miliardy korun). Výnosy meziročně stouply na 139,3 milionu ze 111,6 milionu USD. Vyplývá to z výsledků, které dnes zveřejnila mateřská Central European Media Enterprises (CME). 

Podle CME je zlepšení hospodaření CET 21 výsledkem přijatých kroků, jimiž CME reagovala na loňský propad související s tehdejší změnou obchodní politiky. "Naše výsledky demonstrují další výrazné zlepšení finanční pozice podniku a jsou dalším důkazem našeho obratu k lepšímu," uvedl po červencovém zveřejnění výsledků mateřské CME jeden z jejích šéfů Michael Del Nin. Na českém trhu ve druhém čtvrtletí firma zvýšila reklamní příjmy o téměř polovinu. 

Konsolidované údaje zahrnují vedle CET 21 mimo jiné její stoprocentní účast v provozovateli slovenské televize Markíza prostřednictvím CME Slovak Holdings. 

CME a její části, včetně tuzemské CET 21, od loňského roku prošly transformací zaměřenou na snižování nákladů. S tím souvisely personální změny odstartované odchodem prezidenta Adriana Sarbua z vedení CME. Následovala výměna vedení v CET 21, které nyní šéfuje Christoph Mainusch. CET 21 drží licence stanic Nova, Nova Cinema, Telka, Smíchov, Fanda a Nova Sport.