Echo24.cz: Mafru opouští Kubík a Rubeš

pátek, 05. září 2014, 20:16 Lidé, Tisk MediaGuru

Vydavatelství Mafra opouští ředitel redakce MfD Jiří Kubík a šéfredaktor Metra Josef Rubeš.

Z vydavatelství Mafra odchází ředitel redakce Mladé fronty Dnes (MfD) Jiří Kubík a šéfredaktor bezplatného deníku Metro Josef Rubeš. V pátek to uvedl server Echo24.cz. Oba jsou dlouholetými zaměstnanci Mafry. Důvody odchodu Kubík ani Rubeš nezveřejnili. Vydavatelství to nechce komentovat. V červnu z postu šéfredaktorky MfD odstoupila Sabina Slonková.

„Vzhledem k dohodě se Štěpánem Košíkem (předsedou představenstva Mafry) to nemůžu komentovat,“ řekl serveru Echo24.cz Kubík. Rubeš svůj odchod připustil. „Nyní jednáme o mé další spolupráci, nebo odchodu,“ řekl.

Ani Mafra nechtěla Kubíkův konec komentovat. „V tuto chvíli jsou to standardní spekulace, ke kterým se nebudeme vyjadřovat,“ oznámila ČTK Miloslava Nováková z vydavatelství. K odchodu Rubeše řekla, že nic ještě není rozhodnuto.

Podle Echo24.cz redakci MF Dnes brzy opustí i nynější šéf reportérského oddělení Václav Dolejší, který odchází do Hospodářských novin.

Mafra prošla za poslední rok četnými personálními změnami. Loni vydavatelství opustila řada novinářů poté, co Mafru v říjnu převzala společnost Agrofert šéfa hnutí ANO a nynějšího ministra financí Andreje Babiše. Odešli i šéfredaktoři LN a MfD Dalibor Balšínek a Robert Čásenský.

Nyní následuje další vlna odchodů lidí, kteří se na svá místa dostali až po převzetí Mafry Agrofertem. Krátce před Slonkovou odešel ředitel regionálních redakcí Mafry Jakub Unger a následně opustil redakční radu MfD právě v souvislosti s koncem Slonkové spisovatel Pavel Kosatík.