Equa bank: Do budoucna víc podpoříme image

úterý, 23. září 2014, 17:21 Marketing MediaGuru

Příští rok investuje tříletá banka do svého růstu více než dvě miliardy.

Equa bank, jež patří do segmentu tzv. mladých malých bank, hlásí po třech letech na trhu 104 tisíc zákazníků. Pro srovnání, Zuno má 230 tisíc klientů, AirBank jich měla v prvním letošním pololetí 266 tisíc, Fio banka 400 tisíc a mBank 500 tisíc, nicméně jejich vyšší čísla odráží buď mnohonásobně vyšší investice do reklamy, nebo delší působení na trhu. Equa bank ve své strategii vsadila na pozvolný a vyvážený růst a široké portfolio produktů. Z malých bank je spolu s Fio bankou jediná, kdo oslovuje svými produkty nejen retailové, ale také firemní zákazníky.

Rozšiřování online i offline přítomnosti

Equa bank chce další růst mimo jiné podpořit i více než dvoumiliardovou investicí.„Polovina našich produktů byla sjednána na pobočkách, což dokazuje, jak jsou pobočky pro klienty stále důležité,“ říká generální ředitel Equa bank Petr Řehák. I z toho důvodu hodlá banka do konce příštího roku otevřít 21 nových poboček, a zaokrouhlit tak počet svých obchodních zastoupení na rovných šedesát. Pobočky budou otevírány jak v krajských, tak i ve vybraných okresních městech. Cílem je, aby byly rovnoměrně rozmístěny po celé České republice. Na pobočkách je standardně k dispozici WiFi připojení, denní tisk a káva, ve vybraných lokalitách i dětský koutek.

Vedle toho buduje banka svou přítomnost v online světě. Letos spustila novou podobu svých webových stránek v responzivním designu. „V blízké budoucnosti tento web nahradí i současnou mobilní verzi stránek. Reagujeme tím na zvyšující se počet přístupů z mobilních zařízení a tabletů a prodejního významu online kanálu,“ vysvětluje Henrieta Arslanová, ředitelka marketingu Equa bank.  Společnost rovněž investuje do inovace mobilního bankovnictví, nedávno do něj přidala vyhledávač všech bankomatů a QR platby, do konce roku doplní lokalizátor partnerů se slevami bonusového programu Carte.

Příští rok: výkonnostní marketing, ale i podpora image

V marketingové komunikaci se Equa bank zaměřuje především na podporu jednotlivých produktů. V nejnovější kampani, která běží od začátku září v televizi, tisku, rádiu a na internetu, komunikuje běžný účet, možnosti refinancování či minutovou půjčku. Již rok k tomu využívá komunikační koncept se sloganem „Více, než čekáte“, jehož pojítkem je snímání protagonistů z nezvyklé perspektivy. „Prozatím budeme pokračovat ve stávajícím konceptu, příští rok však plánujeme přijít s něčím novým, a i když se stále budeme zaměřovat nejvíce na výkonnostní formy reklamy, podpoříme i naši image,“ popisuje Henrieta Arslanová.

Společnost cílí stejně jako ostatní malé banky na klienty těch velkých. „Cílit na nové klienty malých bank nemá smysl, ve chvíli, kdy se zákazník již jednou rozhodl ke změně, měnit podruhé hned nebude,“ dodává Henrieta Arslanová. Kromě retailových zákazníků však plánuje banka marketingově oslovovat také živnostníky a firemní zákazníky. 

-kch-