Impuls přejde od RRM do skupiny televize Prima

pondělí, 29. září 2014, 14:16 Rádio, TV MediaGuru

Andrej Babiš a Ivan Zach vytvoří druhý největší komerční subjekt na trhu tuzemské rádiové reklamy.

Situace na rádiovém reklamním trhu vyústila v nové rozložení sil, a to s platností od 1. ledna 2015. Nejposlouchanější tuzemské Rádio Impuls (vlastní Andrej Babiš), dosud zastupované společností Regie Radio Music (RRM, vlastník Lagardere), přejde od nového roku ke společnosti Radio United Services, která patří do skupiny GES Ivana Zacha (spoluvlastník televize Prima).

Ke změně zastoupení údajně dochází na základě přehodnocení obchodní strategie Rádia Impuls pro nadcházející období. Až do konce letošního roku však bude Impuls nadále zastupovat RRM. „S Regie Radio Music jsme spolupracovali dlouhých 15 let. Rozhodnutí opustit po takovém čase firmu, se kterou naše až nadstandardní obchodní vztahy přerostly často i v přátelské, nebylo vůbec jednoduché. Za výdrž a podporu si RRM zaslouží naše velké poděkování,“ dodal ke změně mediálního zastoupení generální ředitel Rádia Impuls Jiří Hrabák.

Z RRM se ale k Radio United Services přemístí i rádia, která do skupiny GES patří a která v letošním roce RRM na reklamním trhu zastupuje. Jde zejména o síť rádií Kiss, Country rádio a Rádio Beat. Do portfolia patří i Rádio 1, Rádio Spin a Rádio Signál. „Jsme připraveni nabídnout od prvního ledna zadavatelům reklamy možnost využití inzerce v nejposlouchanější celoplošné stanici v kombinaci se silnou sítí regionálních Kiss Radií a zavedenými žánrovými stanicemi, především Country Radiem a Radiem Beat. Naše společnost má dále více jak dvacetileté zkušenosti s regionálním prodejem rozhlasové reklamy a jsme přesvědčeni, že budoucí spolupráce i na tomto poli bude pro obě strany přínosná,“ uvedla generální ředitelka Radio United Services Lada Hrochová. 

Dojde tím tak ke změně na trhu rádiových mediazastupitelství: stávající podíl Rádia Impuls představuje téměř 13 %, které získá Radio United, jejíž současný podíl překračuje 10 %. Skupina Radio United tím zvýší podíl na cca 23 %, zatímco Regie Radio Music poklesne na cca 20 %. Nejsilnějším zastupitelstvím bude Media Marketing Services (33 %), stanicím Českého rozhlasu náleží 23% podíl. Znamená to, že podnikatelé Andrej Babiš a Ivan Zach vytvoří druhý největší komerční subjekt na trhu tuzemské rádiové reklamy.

-mav-