MTG získává online video obsah i pro Česko

čtvrtek, 04. září 2014, 07:34 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Spolumajitel Primy uzavřel s Maker Studios dohodu o distribuci online obsahu i pro český trh.

MTG, spolumajitel televize Prima, uzavřel dohodu se společností Maker Studios a bude distribuovat její obsah. Maker Studios je dceřinou firmou společnosti The Walt Disney. Získaný obsah zamýšlí MTG využít pro své online služby i v Česku, uvedla firma. Vedle českého trhu je plánuje nabídnout uživatelům i ve Skandinávii, v Pobaltí, v Maďarsku a v Bulharsku.

Maker Studios je největším producentem online video obsahu pro mladé uživatelé (13-34 let), měsíčně na partnerských webech generuje 8,5 mld. zhlédnutí.

Prezident a CEO MTG Jørgen Madsen Lindemann připomněl, že tato dohoda je první svého druhu pro MTG a má být příkladem, jakým se chce firma do budoucna v zábavním segmentu profilovat. Dohoda s Maker Studios přichází poté, co MTG získala podíl v největší severské multikanálové síti Splay. Už dříve koupila v Bulharsku největší online server NetInfo.

V Česku tak bude moci získaný obsah využít společnost Prima Online, dceřiná firma Primy pro internetové aktivity. Ta se netají záměrem rozšiřovat nabídku online obsahu. „Online je nadále naše priorita a je to priorita větší, než by odpovídalo jejímu podílu na tržbách," řekl letos na jaře MediaGuru.cz generální ředitel Marek Singer.

-mav-