Pařízkova TV Relax se vrátí k názvu Pohoda

úterý, 23. září 2014, 12:17 TV MediaGuru

Televizní stanice Radima Pařízka chystají změny pro podzimní vysílání.

Televizní stanice Radima Pařízka chystají pro podzimní vysílání několik změn, převážně programových. Nejvýraznější bude zřejmě změna názvu televizního kanálu Relax, který se vrátí ke svému původnímu pojmenování Pohoda. Na setkání s novináři to v úterý řekl Radim Pařízek. Od 1. října do Vánoc má televize vysílat pod přechodným názvem Pohoda - Relax, poté bude program označený opět jako Pohoda. Televize se k názvu Relax uchýlila loni v září. „Nikdo nejsme neomylní,“ komentoval změnu názvu programu Pařízek.

Kanál Relax je zaměřený především na ženské publikum (75 % publika tvoří ženy starší 15 let). V plánu má dosažení 1% podílu na sledovanosti. V programovém cílení na ženy chce nadále pokračovat. Od října chystá nový seriál, jehož název zatím Radim Pařízek neprozradil. Plánuje uvést soutěž Ostře sledovaný vlak ve spolupráci se společností RegioJet s moderátory Antonínem Duchoslavem a Monikou Žídkovou. Ženám nabídne i pořad Dámský klubMarií Tomsovou a nový víkendový pořad o vaření. Na televizi Relax, resp. Pohoda mají pokračovat stávající pořady Úžasňákov, Krampoloviny, Novotný za humny, Celebrity s.r.o. a Hvězdy z Palladia.

Nové pořady chystá i televize Rebel, která se zase zaměřuje spíše na mužské publikum starší 15 let (74 % diváků). Jde zejména o diváky ve věku 35-54 let v sociodemografické skupině C. I kanál Rebel chce zvyšovat svoji sledovanost v návaznosti na aktivity mediální skupiny Smile Music, se kterou spolupracuje. Připravuje výrobu premiérových dílů rockových pořadů z dílny časopisů Spark Rock, zasáhnout chce mladší generaci fanoušků rockové muziky. V plánu jsou také nové pořady a soutěže.

Obchodně ale oba kanály mediální skupina Radima Pařízka příliš nepropojuje, a to vzhledem k odlišným cílovým skupinám. Třetím kanálem skupiny je televize Retro. Ta své programové plány na podzim nepřiblížila.

Relax Rebel Retro

Kanály Relax a Rebel vysílají v multiplexu 4 (MUX 4), který provozuje společnost Digital Broadcasting podnikatele Pařízka. Multiplex 4 v současnosti deklaruje 85% pokrytí obyvatel republiky. Penetrace se podle provozovatelů sítě v letošním roce nadále zvětšovala a postupně se vyrovnávala ostatním sítím pro digitální terestrické vysílání (DVB-T). MUX 4 letos získal kanály TVS, Country No. 1, vedle tematických kanálů skupiny Nova v něm vysílá i brněnská BTV, regionální televize R1 či Tip TV. Nejnověji se od konce září rozšíří o kanál Kinosvět TV.

-mav-