V srpnu si polepšila hlavně Nova, zvedla se i Prima

pátek, 05. září 2014, 09:59 TV MediaGuru

Komerčním televizím pomohlo nasazování podzimních novinek po polovině srpna.

Díky časnějšímu nasazení některých klíčových pořadů velkých komerčních televizí Nova a Prima se sledovanost obou největších skupin v širší cílové skupině 15+ vyvíjela v letošním srpnu nejpříznivěji právě pro zmíněné skupiny. Ve srovnání s loňským srpnem si nejlépe vedla skupina Nova, jejíž celodenní podíl v širší skupině 15+ se zvýšil o více než procentní bod. V hlavním vysílacím čase 15+ si naopak v meziročním srovnání nejvíce polepšila skupina Prima.

Skupinu Nova táhl k lepšímu výsledku než v loňském roce především filmový kanál Nova Cinema, který svůj podíl meziročně zvýšil o 0,5 procentního bodu. Skupině Prima zase nejvíce pomohl hlavní kanál skupiny (+0,87). Úspěšné byly i menší stanice Smíchov, Telka a Prima Love.

Celodenní podíl TV Barrandov (D15+) skončil těsně pod úrovní 5 % (4,98 %), což znamenalo meziroční polepšení o 0,2 procentního bodu. Televizi se ale podařilo v srpnu navýšit podíl v hlavním vysílacím čase o více než jeden procentní bod.

Stabilně se ve skupině 15+ vyvíjel podíl tematických stanic zastupitelství Atmedia.

V mladší skupině 15-54 – v celodenním vysílání i v hlavním vysílacím čase – se ve srovnání s loňským srpnem dařilo především skupině Nova. Opět tak bylo zásluhou především kanálu Nova Cinema (+1,19, celý den, PT +1,89).

V celodenním vysílání si mírně polepšily i stanice Atmedia, v prime-time skupina Prima.

Podíl TV skupin (%), srpen 2014, D15-54

TV_srpen_tab_15

Podíl TV skupin (%), srpen 2014, D15-54

TV srpen_tab_15_54

Zdroj: ATO-Mediaresearch, změna uvedena v procentních bodech

-mav-