ČT koupila v Cannes nové seriály, mezi nimi Sherlocka

neděle, 19. října 2014, 21:01 TV MediaGuru

Z televizního veletrhu Mipcom si přiváží Česká televize několik nových pořadů.

Česká televize přiváží z mezinárodního televizního veletrhu v Cannes několik seriálů, včetně nové série Sherlocka, další řady Pana Selfridge či mafiánské ságy Gomorrah. Zahraniční partneři měli naopak zájem především o původní dětskou tvorbu České televize. Do Japonska se například dostala pohádka Micimutr, rozjednán je i další prodej převážně rodinných formátů například se Skandinávií či Brazílií. Zájem mají ostatní televize i o netradiční lifestylové formáty ČT, uvedla v neděli mluvčí televize Alžběta Plívová.

„S britskou ITV jsme si potvrdili nákup další řady Pana Selfridge. Premiéra první řady se ve vysílání objeví v listopadu,“ řekl ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Dalším titulem, který se objeví na obrazovkách České televize, je například seriál Black Mirror, držitel Emmy, popisující život ve velmi blízké budoucnosti. Na obrazovkách ČT se objeví animovaný seriál ze světa Hvězdných válek s názvem Star Wars Povstalci, dosud nevysílané epizody Nových dobrodružství medvídka a díky smlouvě s BBC i další sérii Děsivých dějin.

Tvorbu České televize zastupovaly na letošním mezinárodním televizním veletrhu Mipcom například seriály Život a doba soudce A. K. či rodinný seriál Neviditelní. „Na základě úspěšných jednání budou moci pořady České televize sledovat diváci nejen v tradičních teritoriích na Slovensku, Polsku, Maďarsku, Německu nebo v Rusku, ale také ve Skandinávii, Brazílii, a dokonce i v Japonsku,“ uvedl výkonný ředitel obchodu ČT Hynek Chudárek. Zaujmout měla i tvorba pro děti, pořad Méďové na cestách či hudební cyklus pro mládež Filharmonici na ulici.

-mav-