Kreativci: Efektivní tištěná reklama vyžaduje akci

pondělí, 06. října 2014, 08:30 Reklama, Tisk MediaGuru

Unie vydavatelů uspořádala výstavu, na které ukazuje úspěšné tištěné inzeráty z posledních let.

Unie vydavatelů otevřela v prostorách Národní technické knihovny výstavu Kreativita? V tisku na ní záleží!. Výstava, kterou v ČR pořádá Unie vydavatelů, má poukázat na skutečnost, že tisková reklama může být účinným prostředkem k oslovení zákazníků, zejména pokud je kreativní. V následujících 14 dnech se může odborná i laická veřejnost inspirovat výběrem z nejlepších prací, které byly oceněny na respektovaném mezinárodním reklamním festivalu Cannes Lions v letech 2011–2014.

Návštěvníci si na výstavě mohou prohlédnout 35 panelů s exekucemi z různých kategorií od prezentace automobilů, až po inzeráty nabádající k sociální odpovědnosti. K vidění jsou i vítězové posledních čtyřech ročníků hlavní ceny „Grand prix“ i práce české pobočky Y&R pro Harley-Davidson, za kterou získala v letošním roce zlatého lva.

Vernisáží, kde se mohli setkat zadavatelé reklamy společně se zástupci agentur a vydavateli provázela marketingová a mediální konzultantka Hana Huntová a vystoupili zde tři kreativci, kteří poukázali na vysokou účinnost tiskové reklamy a nezbytnost odvahy klientů vytvářet nové projekty. Jako první vystoupil Troy Palmer, Senior Art Director z agentury Young & Rubicam, který zmínil nutnost přehodnocení pohledu na tištěnou reklamu, protože v současnosti je společnost přehlcena různými mediálními obsahy a je velmi těžké vymyslet něco, co opravdu zaujme.

Troy Palmer na vernisáži Unie vydavatelů.
Troy Palmer na vernisáži Unie vydavatelů.

Druhý přednášející Will Rust (na úvodní fotografii), kreativní ředitel Ogilvy, představil ve své prezentaci práce z celého světa a zhodnotil, které z nich v současnosti nejlépe fungují. „Nejefektivnější jsou ty inzeráty, které vyžadují akci," uvedl s tím, že pro velké zadavatele je tisk stále velmi důležitým komunikačním kanálem.

Tereza Svěráková, kreativní ředitelka z agentury Fallon Praha, provedla návštěvníky vernisáže exekucemi v kategorii auto-moto, která jí je v současné době profesně nejbližší.

Tereza Svěráková na vernisáži Unie vydavatelů.
Tereza Svěráková na vernisáži Unie vydavatelů.

Mezi vystavenými pracemi se objevují například oceněné inzeráty pro Samsonite (Nebe a peklo), Benetton (Ne)návidění), Apple, Harvey Nichols či Volkswagen.

Katalog k výstavě včetně vystavených prací si můžete prohlédnout zde: KREATIVITA_TISK

Hala NTK
Výstavní plocha v Národní technické knihovně.

Foto: Unie vydavatelů

-mav-