MZe vloží do podpory domácích potravin 60 mil. Kč

pátek, 24. října 2014, 15:29 Marketing MediaGuru

Hlavní roli v televizním sponzoringu kampaně si zahrál ministr zemědělství Marian Jurečka.

Ministerstvo zemědělství spustí 27. října kampaň na podporu prodeje domácích kvalitních potravin. Náklady na ni budou přibližně 60 milionů korun, z čehož polovina prostředků pochází z původně plánované kampaně na značku Regionální potravina, druhá polovina z podpory značky Klasa.

Kampaň poběží v televizi, kde využije formu sponzoringu, dále v tisku, rádiu a na internetu. Doplní ji direct marketingové aktivity. Hlavní role ve sponzorském vzkazu se ujal ministr zemědělství Marian Jurečka.

Cílem kampaně má být zejména zvýšení prodeje tuzemských potravin a podpora českých zemědělců a potravinářů. Načasováním reaguje kampaň na aktuální situaci ovlivněnou vyhlášením ruského embarga na dovoz určitých druhů potravin. V období před vánočními svátky lze navíc počítat s vyšší poptávkou po potravinách. „Chceme tak především apelovat na spotřebitele, aby svým nákupem podpořili české výrobce, kteří v České republice podnikají i platí daně, a přispívají tak celé naší ekonomice,“ řekl na tiskové konferenci Marian Jurečka. Do České republiky je dováženo zboží z agrárního sektoru v hodnotě 28 miliard korun ročně. „Mnoho z dováženého zboží však dokážeme vyrobit i u nás,“ vysvětlil Jurečka.

Součástí kampaně je spotřebitelská soutěž „České Vánoce“, v níž mohou spotřebitelé s hracími kartami soutěžit o ceny, včetně hlavní výhry v podobě automobilu Škoda Rapid Spaceback. Soutěžící mohou hrát po koupi 30 libovolných výrobků označených logy Regionální potravina, Klasa, Chráněné zeměpisné označení, Chráněné označení původu, Zaručená tradiční specialita, Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou, Bio „zebra“ a EU „Bio list“. Hrací karty budou k dispozici na internetových stránkách, v rámci obchodních řetězců, budou také součástí tiskové inzerce.

Aktivní účast v kampani přislíbili jak výrobci, tak obchodníci. „Celá soutěž by byla zbytečná, kdyby obchodní řetězce nenabídly dané potraviny zákazníkům a kdyby na zvýšený odbyt nebyli výrobci připraveni,“ dodal Jurečka. Ministerstvo předpokládá, že se v soutěži vrátí celkem 75 tisíc herních karet a bude nakoupeno 2,25 milionů produktů.

Pod kampaní je podepsána agentura Ogilvy & Mather, se kterou má ministerstvo sepsanou rámcovou smlouvu na kampaň na Regionální potravinu.

-kch-