Návštěnost placeného webu HN se drží, klesá page views

pondělí, 06. října 2014, 11:45 Internet & Mobil MediaGuru

Server Hospodářských novin má za sebou první týden v placeném režimu.

Návštěvnost serveru Hospodářských novin na doméně iHned.cz se po prvním týdnu zpoplatnění drží na hodnotách z předešlého týdne. V mezitýdenním srovnání se ale snížil počet zobrazených stran o cca čtvrtinu.

Celkový počet reálných uživatelů dosáhl podle zatím odhadované návštěvnosti výzkumu NetMonitor (RUest) ve 40. týdnu letošního roku (týden od 29.9. 2014) 283 tisíc uživatelů, což bylo o 8 % méně než v 39. týdnu (týden od 22.9. 2014). V 39. týdnu fungoval server naposledy v bezplatném režimu. Nejméně byla zatím v počtu reálných uživatelů zavedením platební brány dotčena home page serveru (-4 %).

Viditelnější snížení je v počtu zobrazených stránek, které se v mezitýdenním srovnání snížily o cca 25 % na celém serveru a o 20 % v sekci zpravodajství iHned.cz a na home page.

Srovnání návštěvnosti serveru HN, 39. a 40. týden 2014

iHNed_prvni tyden

Zdroj: NetMonitor

První výsledky jsou zatím indikativní a nemusejí vypovídat o dalším vývoji návštěvnosti. Nižší počet zobrazených stránek není ale překvapivým: zatím se ukazuje, že traffic na serveru v zásadě probíhá srovnatelně s předcházejícím týdnem, uživatelé jsou ale na serveru méně aktivní. Zatímco v předešlém týdnu si jeden uživatel zobrazil v průměru 12 stránek, v prvním týdnu zpoplatnění si zobrazil v průměru 10 stránek.

-mav-