Penta zřejmě získá dalšího mediálního manažera

pátek, 03. října 2014, 11:52 Lidé, Tisk MediaGuru

Podle neoficiálních informací míří do Penty Peter Mertus, který rezignoval ve vedení Ringieru.

Dalším manažerem, který by mohl skončit v mediálním týmu skupiny Penta, je podle neoficiálních informací MediaGuru.cz stávající generální ředitel společnosti Ringier Axel Springer SK Peter Mertus. O možné akvizici Mertuse informoval i slovenský web Strategie.sk.

Penta případné jmenování Mertuse zatím nekomentuje. „Nechceme se v tomto stádiu vyjadřovat k žádným personálním otázkám, které se týkají formování našeho holdingového mediálního managementu,“ uvedl na náš dotaz mluvčí společnosti Martin Danko.

Peter Mertus v pátek 3. října oznámil rezignaci na post generálního ředitele Ringier Axel Springer SK. Z Ringieru tak odchází po 14 letech. Dočasným vedením byli pověřeni Milan Dubec a Martin Mihálik.

Peter Mertus zná i český mediální trh. Na konci roku 2006 byl po odchodu Tomáše Böhma jmenován dočasným generálním ředitelem tehdejšího vydavatelství Ringier ČR. Zároveň byl jmenován i do představenstva švýcarské společnosti Ringier AG a zodpovídal za vydavatelské aktivity firmy jak v Česku, tak na Slovensku.

Penta už v minulých dnech oznámila, že její mediální investice bude spravovat Tobias Schulz-Isenbeck. Rovněž ten prošel vydavatelstvím Ringier AG, byl jeho finančním ředitelem. Působil také jako výkonný ředitel Verlagsgruppe Handelsblatt, zasedal i v představenstvu tuzemského vydavatelství Economia, kterou Handelsblatt vlastnil.

Penta na Slovensku oznámila akvizici 7 Plus, včetně internetové společnosti Centrum Holdings, a akvizici vydavatelství Trend Holding. Vydavatelství získala zatím nepřímo, přes firmu V 3 Media Holdings. V současnosti se jedná o jejím vstupu do vydavatelství deníku SME, společnosti Petit Press.

-mav-

Aktualizováno o informaci o oznámené rezignaci Petera Mertuse.