Prima stále neukončila jednání o prodeji reklamy

pátek, 10. října 2014, 08:56 Rádio, TV MediaGuru

Vedle varianty s TV Barrandov a se stanicemi Atmedia se nabízejí i jiné možnosti.

Nákupní uskupení Media Club, které majetkově patří do televizní skupiny Prima, stále neuzavřelo jednání o podobě médií, která bude v příštím roce na reklamním trhu zastupovat. Po skončení čtvrtečního semináře v Poslanecké sněmovně to na dotaz MediaGuru.cz uvedl generální ředitel Primy Marek Singer.

Vedle televizních kanálů skupiny Prima (Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom) je tak jedinou další jistotou pro rok 2015 přidružení prodeje pro hudební kanály Óčko, Óčko Gold a Óčko Expres.

„Jednání s Atmedií, TV Barrandov a s Médeou dále pokračují, výsledek teď nelze předjímat,“ popsal stávající situaci Singer. Dodal ale, že ve hře jsou i další varianty nad rámec uvedených a že Media Club by mohl zastupovat i jiné stanice, které do žádných ze zmíněných mediálních skupin nepatří.

Otazník visí i nad majetkovým vlastnictvím mediazastupitelství Atmedia. To dosud na reklamním trhu zastupovalo stanice televizní rodiny Óčko, ty však od nového roku přecházejí pod Media Club. Celkový podíl Atmedia na trhu se tímto odchodem sníží. Podle neoficiálních informací má o koupi celého mediazastupitelství Atmedia zájem mediální skupina Mafra. V takovém případě lze očekávat, že pod Media Club by se přesunuly všechny stanice Atmedia.

Skupiny Mafra a Prima se pro příští rok na reklamním trhu sbližují: vedle spolupráce v oblasti prodeje televizní reklamy, dochází i k propojení rádiové reklamy. Společnost Radio United Services (Prima) bude od příštího roku prodávat vlastní rádia a nejposlouchanější stanici Rádio Impuls. Marek Singer teoreticky nevyloučil možnost, že by mezi oběma skupinami došlo i ke sblížení na poli tištěné reklamy, nelze to ale údajně srovnávat se situací na televizním nebo rádiovém trhu.

-mav-