Slovenská JOJ Group spustí placený kanál pro děti RiK

pátek, 10. října 2014, 10:53 TV MediaGuru

První kanál pro děti ve slovenštině začne vysílat na začátku roku 2015.

Slovenská mediální skupina JOJ Group doplní portfolio o pátou stanici, která bude na Slovensku vůbec první dětskou televizní stanicí ve slovenštině. Celodenní program televize RiK bude zaměřený na děti ve věku 4-12 let. Půjde o placený kanál, který zahájí vysílání na začátku roku 2015.

Dětský kanál RiK vychází z licence společnosti Your Family Entertainment AG, která provozuje dětskou stanici Ric pro děti v německy mluvících zemích. Joj Group chce programově nabízet hranou i animovanou tvorbu s ohledem na edukativní programové formáty.

„Už před pěti lety jsme plánovali spustit dětský kanál na Slovensku, což se teď s naším partnerem stává realitou. Stejně jako Němci a Rakušané si i slovenští rodiče potrpí na kvalitu. To samé platí pro management JOJ Group, který si nás za partnery vybral zejména proto, že kvalitu pro dětské diváky umíme zajistit,“ uvedl Stefan Piëch, CEO společnosti Your Family Entertainment AG.

Nová stanice JOJ Group bude distribuovaná jako placený kanál, zařazený do zpoplatněných balíčků jednotlivých operátorů. Stanice bude šířená i přes internet. V portfoliu televizní skupiny doplní kanály Joj, Plus, Wau a Senzi.

-mav-