Vydavatel Blesku rozšiřuje záběr o platební karty

středa, 15. října 2014, 11:46 Tisk MediaGuru

Czech News Center spouští projekt předplacené platební karty Blesk peněženka.

První dobíjecí platební kartu s názvem Blesk peněženka bude možné zakoupit od čtvrtka 16. října 2014. Společnost Czech News Center, vydavatel deníku Blesk, tím spouští svůj nový projekt, kterým rozšiřuje svůj záběr mimo média.

„Blesk nejsou noviny, Blesk je brandem. To je ústřední motiv toho, co pod Czech News Center vyvíjíme. Znamená to, že Blesk jako brand zaštiťuje řadu souvislostí – nejen noviny, weby, videa, ale i počiny,“ uvedla na úvod generální ředitelka CNC Libuše Šmuclerová. Připomněla mj. loňskou Petici proti Šmejdům, kterou Blesk inicioval a která vedla k úpravě občanského zákoníku.

Podle Michala Táborského, který má projekt v CNC na starosti, je hlavní výhodou karty anonymita a bezpečnost. Karta není spojena s žádným konkrétním účtem. Prodává se jako samostatná platební karta v trafikách. Vedle ochrany PIN kódem při placení na terminálu u obchodníka je bezpečnost plateb na internetu zajištěna zasíláním potvrzovacích kódů formou SMS na mobilní telefon.

Blesk peněženku lze od čtvrtka 16. října koupit v šesti tisíc trafikách a prodejnách PNS v celé republice, a to za 125 Kč. Blesk peněženku je možné dobít hotovostí na 5 tisících prodejních místech s terminálem Sazky (s výjimkou poboček České pošty), případně přes internet. Karta se aktivuje přes mobilní telefon. Lze ji využít i pro platbu na internetu. Czech News Center popisuje projekt jako masový. Předpokládá, že kartu budou kupovat zejména lidé, kteří platební karty z nějakého důvodu příliš často nevyužívají.

Finanční objem, které je díky kartě možné čerpat, je omezen. Základní limit je 10 tis. Kč, limit lze navýšit až do výše pro 55 tis. Kč pro jeden kalendářní rok.

Partnery projektu Blesk peněženka jsou společnosti Sazka, Mopet.cz a MasterCard.

Vydavatel deníku Blesk je aktivní i mimo svůj hlavní mediální segment. V loňském roce například uvedl službu tzv. virtuálního operátora Blesk Mobil. Na podporu Blesk peněženky startuje ve středu televizní kampaň.

-mav-