Mafra mění šéfa marketingu, je jím Jakub Strýček

pondělí, 03. listopadu 2014, 12:59 Tisk, Lidé, TV MediaGuru

Řízením marketingu je pověřen Jakub Strýček, Kateřina Jelínková se má věnovat distribuci.

Na post ředitele marketingu Mafra nastoupil Jakub Strýček, který do mediální skupiny přichází TV Nova. Ve své pozici bude zodpovědný za marketingovou strategii mediální skupiny Mafra. Znamená to, že dosavadní ředitelka distribuce a marketingu Kateřina Jelínková opouští řízení marketingu a bude se plně věnovat pouze distribuci.

Mafra o změnách v řízení marketingu a distribuci informovala v pondělí odpoledne. Změny se přitom očekávaly už od třetího říjnového týdne, kdy Strýček do Mafry nastoupil. Od té doby se podle našich informací rozhodovalo o uspořádání řízení marketingového a distribučního oddělení.

„Mediální skupina Mafra posílila a v rámci svého portfolia bude posilovat o nové produkty. Proto je nutné se více zaměřit na marketingovou strategii,“ zdůvodnil změnu předseda představenstva Štěpán Košík.

Strýček působil od roku 2008 jako online marketing manažer v nové zpravodajské agentuře Mediafax, kde se podílel na jejím zavedení na český trh. Do skupiny Nova nastoupil v roce 2010 jako brand manager nových médií, kde ze své pozice řídil a pomáhal naplňovat marketingovou strategii online portfolia skupiny Nova.

Jakub Strýček v Nově úzce spolupracoval s Miloslavou Novákovou, bývalou marketingovou ředitelkou CET 21, která v současnosti zastává ve skupině Mafra post ředitelky public affairs ČR a SR.

-mav-