Portál Audiolibrix zavádí předplatné audioknih

úterý, 25. listopadu 2014, 12:03 Internet & Mobil MediaGuru

Portál zaměřený na audioknihy Audiolibrix.cz zprovozňuje prodej předplatného.

Portál zaměřující se na audioknihy Audiolibrix.cz zavádí na českém a slovenském trhu digitální předplatné audioknih. Prodej má probíhat na bázi kreditů (jeden kredit představuje 199 Kč), čtenáři mohou využívat slev, pokud se stanou členy klubu Audiolibrix a mohou využívat cenové balíčky. V rámci předplatného má člen klubu nárok na jednu audioknihu měsíčně za 199 Kč nebo na dva tituly za 369 Kč. V případě zájmu o více audioknih získává klubovou slevu ve výši 10-15 %.

Provozovatel portálu zvýhodňuje také první nákup. Za první předplacenou audioknihu zaplatí zákazník 99 Kč, ať už je její původní cena jakákoliv. Členové klubu mají mít také přednostní přístup k novinkám před jejich oficiálním vydáním. Způsob platby probíhá jak přes kreditní a debetní karty, tak přes systémy PayPal a Skrill. Zákazník může členství v klubu kdykoli ukončit. Služba má být funkční pro platformy iOS a Android.

Český trh audioknih je zatím málo rozvinutý. „V zahraničí se audio knihy stávají velkým fenoménem, v Česku tomu zatím tak není. Digitální distribuce roste a posiluje a je v ní budoucnost, přestože situace za oceánem, kde už 60 % prodejů probíhá přes download, je nesrovnatelná s naším trhem,“ řekl za Audiolibrix Martin Pliař. Odhaduje se, že podíl audioknih na českém trhu představuje 3-5 % z celkových prodejů. „V Německu už ale překonávají audioknihy prodeje e-knih a v USA se podíl prodaných audioknih blíží k 20 %,“ dodal.

Audiolibrix.cz provozuje prodej českých a slovenských audioknih od roku 2012. Ke stažení nabízí víc než 2 200 audioknih, což v přepočtu představuje 224 dnů poslechu. V letošním roce registruje téměř dvojnásobný růst počtu zákazníků.

-mav-