Mafra zvýší ceny magazínů v hromadné inzerci

čtvrtek, 04. prosince 2014, 07:30 Tisk MediaGuru

Inzertní ceny deníků pro rok 2015 jsou stejné, mění se ceny hromadné inzerce v magazínech.

Jednou z hlavních novinek mediální skupiny Mafra v obchodní politice pro příští rok je nahrazení inzertního produktu power kombi (zahrnující společnou inzerci v titulech MF Dnes, Lidové noviny a Metro) novým produktem ultra kombi, v rámci kterého se k těmto titulům přidává ještě týdeník 5plus2. Cena za standardní celostranu v produktu ultra kombi je stanovena na 1,3 mil. Kč.

Mafra pro příští rok ponechává základní ceny za inzertní celostranu v jednotlivých titulech na stejné úrovni jako v letošním roce. V tomto pohledu se ceník skupiny pro rok 2015 nemění. Stejné ceny zůstávají také v případě společných produktů pro deníkové tituly, tj. konkrétně top kombi (MF Dnes, Lidové noviny).

Změnou pro příští rok je ale zrušení zvýhodněných kupláží suplementů, které v novém ceníku nahrazují slevy při využití více titulů. Přestože cena za standardní celostranu v suplementech se rovněž nemění, dosažení výsledné ceny při využití většího počtu suplementů není po započítání slevy tak výhodné jako při použití kupláže suplementů v letošním roce. Například cena inzerce umístěná zároveň do titulů Magazín Dnes+TV a Ona Dnes vyjde v novém roce o 10 % výš než v roce letošním.

Mafra zároveň pro příští rok ustupuje od poskytování 15% agenturní provize i pro tiskové tituly. To při konstrukci výsledné ceny v letošním roce a v roce 2015 může rovněž představovat zvýšení ceny.

-mav-