Nova přijde na jaře s novým seriálem Policie Modrava

středa, 10. prosince 2014, 14:55 TV MediaGuru

Nové díly klíčových pořadů TV Nova se objeví už od 12. ledna. Novinkou je Policie Modrava.

Seriály televize Nova se po sváteční pauze vrátí na televizní obrazovky už na začátku třetího lednového týdne. Hned od pondělí 12. ledna budou pokračovat seriály Ulice a Doktoři z Počátků. V úterý 13. ledna s novým logem a znělkou odstartují nové díly Ordinace v růžové zahradě 2. Novinkou v jarním vysílání televize Nova bude kriminální seriál Policie Modrava.

Stejně jako v loňském roce se tak zkracuje pauza mezi zimní přestávkou a nasazením pořadů pro jarní vysílání. Komerční televize se snaží vrátit své klíčové pořady co nejdříve. „Všechny naše seriálové pilíře se podílely na vysoké podzimní sledovanosti TV Nova, která překročila 31 % ve skupině 15-54 v prime-time,“ uvedla programová ředitelka Alex Ruzek.

Po vánoční pauze se vrátí i zpravodajské a publicistické pořady televize Nova, které se v průběhu jara 2015 postupně představí z nového studia. Střepiny se divákům představí  4. ledna, Volejte Novu a Koření se na obrazovkách objeví v sobotu 10. ledna. Prásk! bude pokračovat od 15. ledna a U Haliny v kuchyni se vrátí 24. ledna. Pořady Víkend a Rady ptáka loskutáka se objeví až v únoru.

Kriminální seriál Policie Modrava z prostředí šumavské přírody je novinkou v jarním vysílání televize Nova. Nova ho nasadí do nedělního prime-time od 20:20. Hlavní roli ztvární Soňa Norisová, v seriálu hrají Jaroslav Satoranský, Filip Tomsa či Jana Boušková. Police Modrava se tak velmi pravděpodobně potká ve vysílání s konkurenčním novým seriálem Všechny moje lásky, který připravuje TV Prima.

Televize Nova už v roce 2011 nabídla divákům pilotní film, který k seriálu natočila v roce 2008. Z ekonomických důvodů ale tehdy natáčení seriálu přerušila. Znovu natáčet jej začala v květnu 2013.

O seriálu Policie Modrava

Hlavní hrdinkou je kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu.

-mav-

Foto: TV Nova