Vznikající slovenský deník Projekt N už má investory

čtvrtek, 18. prosince 2014, 13:43 Internet & Mobil, Slovensko, Tisk MediaGuru

Spolumajitelé firmy Eset vloží do nového slovenského webu a deníku jeden milion eur.

Spolumajitelé slovenské softwarové firmy Eset, která patří k nejúspěšnějším firmám v segmentu informačních technologií na Slovensku, jsou připraveni investičně vstoupit do vznikajícího nového deníku Projekt N. Oznámili to zakladatelé nového deníku na svých stránkách. Projekt N založili bývalí redaktoři a vůdci redakce deníku Sme, kteří titul opustili poté, co do vydávající společnosti Petit Press vstoupila investiční skupina Penta. Do startu nového deníku má firma Eset vložit až jeden milion eur.

Investici jsou připraveni poskytnout spolumajitelé firmy Eset Maroš Grund, Rudolf Hrubý, Richard Marko, Peter Paško, Miroslav Trnka a Anton Zajac. „Investice není projektem společnosti Eset, ale osobní aktivitou spolumajitelů, kteří považují za důležité podpořit formování nezávislé žurnalistiky na Slovensku. Celková výše investice by měla dosáhnout milionu eur, přičemž na přípravě smluv se momentálně pracuje a transakce by měla být ukončená v nejbližším čase,“ informovali zakladatelé nového deníku.

Společnost N Press, která deník připravuje, chce získané finance použít na vybudování nového zpravodajského webu, který bude podpořený i tištěným deníkem. Šéfredaktorem Projektu N bude bývalý šéfredaktor Sme Matúš Kostolný a šéfem online divize bude bývalý zástupce šéfredaktora Sme a zakladatel Piano Media Tomáš Bella. 

Zpravodajský web Projektu N začne naplno fungovat v první polovině ledna, tištěné vydání se má objevit v průběhu prvního čtvrtletí 2015.

-mav-