Od agenturní provize v tisku ustupuje i Economia

pátek, 19. prosince 2014, 12:10 Tisk MediaGuru

Dalším vydavatelem denního tisku, který nebude vyplácet agenturní provizi, je Economia.

Economia je dalším vydavatelstvím, které na trhu tištěné reklamy ustoupí v příštím roce od vyplácení 15% agenturní provize. MediaGuru.cz informaci potvrdil generální ředitel Economie Roman Latuske.

„Pro příští rok zjednodušujeme ceník pro online produkty a v této souvislosti rušíme v tištěných titulech agenturní provizi," uvedl. Agenturní provize dnes slouží jako jedna z dalších slev a neplní svoji původní funkci, dodal.

Vydavatel Hospodářských novin tak následuje významné vydavatelské subjekty na trhu tištěné reklamy, společnosti Czech News Center (vydavatel mj. deníků Blesk, Aha!, Sport) a Mafra (mj. MF Dnes, Lidové noviny, Metro). Naopak zachování agenturní provize pro příští rok ohlásila Empresa Media. 

Od agenturní provize ustupují od příštího roku i další subjekty: na rádiovém trhu jsou to oba hlavní hráči Radiohouse a Radio United Services, ve venkovní reklamě BigMedia a v onlinu se od nového roku k hlavním hráčům, kteří provizi zrušili už v uplynulých letech, přidává Tiscali Media.

-mav-