StarDance se příští rok vrátí do vysílání České televize

pondělí, 01. prosince 2014, 17:18 TV MediaGuru

Další díl taneční reality show StarDance nabídne příští rok Česká televize.

Taneční reality show StarDance se po roční pauze vrátí podle informací MediaGuru.cz na obrazovky České televize. V příštím roce by tak hlavní kanál ČT měl uvést sedmou řadu této taneční show. V letošním roce ČT soutěž nevysílala, uvedla ale, že opci, kterou vlastní pro další ročník, bude chtít využít.

Poslední vysílanou sérií StarDance byla šestá řada, vysílaná od podzimu do Vánoc 2013. Její průměrná sledovanost dosáhla 1,4 mil. diváků starších 15 let, což představovalo podíl na sledovanosti na úrovni 34 %. To je značný nadprůměr oproti standardnímu podílu hlavního kanálu ČT1.  

Dosavadní informace tak naznačují, že tuzemské obrazovky zažijí v novém roce na nejsledovanějších kanálech v hlavních vysílacích časech větší obsazení formátem reality show než v letošním roce. Ten patřil na jaře i na podzim především lokální seriálové tvorbě.

Zařazení pěvecké reality show Superstar potvrdila pro příští rok TV Nova. Nové díly hudební soutěže chce televizním divákům nabídnout na podzim 2015. S formátem reality show přijde pravděpodobně i konkurenční Prima, která má se slovenskou TV Joj připravovat soutěže Česko Slovensko má talent.

-mav-