Atmedia: Český trh opouštět nechceme

úterý, 06. ledna 2015, 11:10 TV MediaGuru

Firma se chce letos zaměřit na posílení svého portfolia, uvedl polský majitel.

Polský vlastník společnosti Atmedia, která zastupuje na tuzemském reklamním trhu několik tematických televizních stanic, údajně neuvažuje o odchodu z českého trhu. „Nemáme v plánu zavírat českou pobočku,“ reagoval na dotaz MediaGuru.cz, zda společnost v Česku zůstane, marketingový ředitel Atmedia Wojciech Kowalczyk.

Cílem pro letošní rok společnosti Atmedia má být posílení portfolia. Atmedia už v novém roce nebude zastupovat hudební stanice Óčka, jejich odchod chce údajně nahradit. „Jednáme s novými televizními kanály, které by nám pomohly navýšit share. Začínáme prodávat VOD reklamu, protože tato část trhu v regionu rychle roste. Zároveň pozorně sledujeme slovenský trh a jsme připraveni začít prodávat slovenské kanály v průběhu roku. Nově pro inzerenty otevřeme trh chytrých televizorů,“ vyjmenoval priority na českém trhu pro rok 2015 Kowalczyk.

Otázky ohledně budoucnosti polského vlastníka Atmedia na českém trhu podněcují informace z polských médií. List Media & Marketing Polska přinesl v prosinci loňského roku informaci, že Atmedia na polském trhu končí. Odvolával se na vyjádření generálního ředitele Atmedia Marcina Boroszka. Ten současně ale uvedl, že pobočky Atmedia v Česku a v Maďarsku mají pokračovat. „V současné situaci - ztráta většiny zákazníků z televizního trhu - nevidíme možnost pokračovat. Kanceláře Atmedia v Praze a v Budapešti budeme nadále provozovat,“ citoval list Boroszka. Měsíčník rovněž dodal, že na polském trhu se spekuluje o možnosti, že by Atmedii koupil Gazprom.

Atmedia na náš dotaz ohledně možné změny ve vlastnictví uvedla, že spekulace na toto téma nikdy nekomentuje.

Tuzemská pobočka Atmedia vstupuje do nového roku i s novým vedením. Dlouholetý generální ředitel společnosti Petr Majerik se od ledna stal členem managementu společnosti Economia. Řízením společnosti byla pověřena Michaela Vasilová, stávající strategická ředitelka. V řízení firmy ji má podporovat zástupce vedení Atmedia Group Tomasz Puczkowski.

-mav-