Get Boost prodává autority pro oslovení YT komunity

úterý, 06. ledna 2015, 14:16 Internet & Mobil MediaGuru

Nová agentura zastupuje tvůrce na YouTube, kteří mají vliv v komunitě mladých.

Propojení mladých tváří, kteří jsou populární na sociálních sítích, s komerčními značkami začala v loňském druhém pololetí nabízet agentura Get Boost. Jde o první agenturu na českém trhu, která se specializuje především na zastupování osobností YouTube komunity.

Firma Get Boost vznikla v létě roku 2014, od listopadu loňského roku zahájila oficiální start. Jejími zakladateli jsou Tomáš Gavlas a David Růžička, kteří se sedm let pohybují v marketingové komunikaci, reklamě a showbyznysu. Inzerentům nabízejí prostor pro oslovení velmi mladé cílové skupiny ve věku 15-35 let, a to tam, kam se postupně přesouvá jejich pozornost – na sociální sítě Youtube, Facebook a Instagram. Zhruba polovina této skupiny je ve věku do 20 let, je tak možné cílit na velmi mladou skupinu lidí.

Podle Tomáše Gavlase reaguje vznik agentury Get Boost na rostoucí fenomén komunity tzv. youtuberů a dosahu videí, kteří tvůrci na YouTube vytvářejí. „Za poslední dva roky si tvůrci, kteří jsou v komunitě na YouTube uznáváni, vytvořili obrovská publika. V této skupině mají silnější vliv než celebrity známé z tradičních médií,“ popisuje Gavlas. Například videa, která vytváří Jakub Steklý alias Stejk a která se objevují i na Óčku v podobě pořadu Dotykáč, nebo videa od Jiřího Krále, odebírá téměř 200 tisíc uživatelů.

Get Boost v současnosti exkluzivně zastupuje 12 tvůrců ve věku 14 až 33 let, kteří vytvářejí různé typy pořadů v tématech: beauty & fashion, lifestyle & entertainment a gaming & technology. Kategorie jsou vybrány podle toho, aby tematické pořady dokázaly oslovit ženské i mužské publikum.

„Náš koncept je založen na tom, že reklamní prostor, který nabízíme, je organickou součástí pořadů. Sdělení se k uživatelům dostává přirozeně, navíc přes opinion leadery, kteří jsou v komunitě skutečnými autoritami. Tvůrci nevytvářejí reklamní sdělení v rozporu s tím, čemu věří. To komunikační efekt zesiluje,“ uvádí Gavlas.

Zásah, který Get Boost nabízí, dosahuje v případě YouTube přes 4,4 mil. odběratelů, na Facebooku 1,35 mil. odběratelů a na Instagramu 271 tis. odběratelů. Komunikaci přes autority na YouTube už využili někteří z větších zadavatelů, např. Škoda Auto. Nejčastěji se tak děje formou product placementu.

Cena se stanovuje podle počtu zhlédnutí nebo podle konverzí. „Běžný tabulkový ceník nemáme, zaměřujeme se na skutečný přínos pro klienta dle definovaných KPIs. Cena začíná na desítkách tisíc u product placementu a stovkách tisíc u síťových reklamních kampaní. Efektivita je vždy násobně větší než u klasických online formátů a to za podobnou cenu,“ přibližuje Gavlas.

-mav-