Petr Majerik míří do managementu Economie

pondělí, 05. ledna 2015, 09:27 Lidé MediaGuru

Stávající šéf zastupitelství Atmedia doplní management společnosti Economia.

Management společnosti Economia doplní podle informací MediaGuru.cz Petr Majerik, stávající ředitel mediálního zastupitelství Atmedia. V managementu společnosti, která vydává Hospodářské noviny, částečně zaujme místo po Pavlu Vopařilovi, který Economii ke konci loňského roku opustil.

Economia v pondělí odpoledne změnu potvrdila. Uvedla, že Majerik se od 1.1. 2015 stává ředitelem divize Product management a Business development. Majerik strávil většinu své profesní dráhy v oblasti mediálního plánování a nákupu, v níž zastával mj. vrcholové manažerské pozice v mediálních agenturách Carat či ZenithOptimedia. Jeho hlavním úkolem v nové roli bude řízení a vývoj produktového portfolia společnosti a hledání nových příležitostí pro rozvoj produktů, uvedla firma.

„Možnost spolupodílet se na budoucím rozvoji produktů silného mediálního domu přímo zevnitř je pro mne po téměř čtyřletém působení na straně mediálního zastupitelství velkou profesní výzvou,“ řekl Petr Majerik.

Do funkce ředitelky divize Sales & Marketing byla zároveň jmenována Zuzana Řezníčková, která byla vedením divize pověřena již od července 2014.

Zastupitelství tematických stanic Atmedia se tak bude muset vyrovnat s další změnou poté, co od začátku nového roku odešly z jejího portfolia stanice hudební televize Óčko. Na reklamním trhu je od ledna zastupuje mediální zastupitelství Media Club patřící do televizní skupiny Prima. Podle našich informací by vedením Atmedia po odchodu Petra Majerika měla být pověřena Michaela Vasilová, která ve společnosti šest let pracuje na pozici strategic director.

Také Atmedia v průběhu pondělního odpoledne potvrdila, že strategická ředitelka Michaela Vasilová byla jmenována na pozici dočasné generální ředitelky. „Michaela Vasilová bude podporována zástupcem vedení Atmedia Group  – Tomaszem Puczkowskim," uvedla společnost Atmedia.

Do Economie od pondělí 5. ledna nastupuje také bývalý ředitel redakce deníku MF Dnes Jiří Kubík. V Economii bude zastávat pozici šéfredaktora sdíleného obsahu, ve které bude mj. zodpovídat za distribuci obsahů pro placené a neplacené tituly.

-mav-

Aktualizováno v pondělí 5.1. 2015 v 13:20 o potvrzení Economie a v 15:20 o potvrzení Atmedia.