Profimedii koupila Vágnerova Scandal Media

pondělí, 19. ledna 2015, 07:51 Tisk MediaGuru

Karel Vágner posiluje postavení v showbyznysu akvizicí fotobanky Profimedia.

Největší fotobanka v regionu střední a východní Evropy Profimedia vstupuje do roku 2015 s novým majitelem. Od private equity fondu Genesis jí koupila firma Megiedon. Ta patří do struktury Scandal Media Group ve vlastnictví mediálního poradce Karla Vágnera. Podle týdeníku Euro se cena Profimedie pohybovala v řádu nižších stamilionů korun a Vágnerovi s jejím financováním pomohli finanční investoři.

S novým vlastníkem chce Profimedia posílit v dalších oblastech. „Chceme se soustředit na masivní produkci českého a slovenského entertainment obsahu. Naší ambicí je nabídnout v tomto segmentu mediálním domům naprosté maximum,“ uvedl Vágner.

Profimedia je v současnosti největším dodavatelem fotografického a video obsahu ve střední a východní Evropě. V Česku a na Slovensku je hlavním dodavatelem snímků pro většinu mediálních domů a reklamních agentur. Ve svém portfoliu má více jak 400 dodavatelů z celého světa. Celkem nabízí přes 100 milionů snímků.  „Naši zákazníci najdou veškerý content na našem webu, který jsme vyvinuli na míru," řekl generální ředitel Profimedia Pavel Macků.

Profimedia řídí svůj byznys v Česku, na Slovensku, v Maďarsku, Chorvatsku, Slovinsku, Srbsku, v Bulharsku, Rumunsku a na Ukrajině z Pardubic. Funguje jako největší agregát snímků a videa v regionu střední Evropy. Obrat firmy se v roce 2013 pohyboval kolem úrovně 100 mil. Kč.

-mav-