Twitter zvažuje prodej reklamy mimo vlastní síť

úterý, 13. ledna 2015, 10:21 Internet & Mobil MediaGuru

Sociální síť chce využít šíření tweetů na webových stránkách provozovatelů internetu.

Sociální síť Twitter podle informací WSJ.com připravuje plány, jak zpeněžit miliony lidí, kteří vidí tweety této sociální sítě, ale zároveň nejsou uživateli Twitteru. Sociální síť tak zvažuje prodej reklamy v rámci tweetů, které se objevují na webových stránkách provozovatelů. Představitelé sociální sítě měli o záměru mluvit na lednovém veletrhu CES v Las Vegas.

Zatím ale není jasné, kteří provozovatelé by se do prodeje reklamy zapojili. Mluví se o ESPN či Flipboardu. ESPN a Twitter údajně jednaly o možnosti spolupráce, k finální dohodě ale zatím podle neoficiálních informací nedošlo. Twitter by se pak s provozovateli dělil o příjmy z reklamy. Sociální síť zatím jakékoliv plány oficiálně nekomentuje.

O velikosti publika sociální sítě mimo registrovanou bázi uživatelů měli zástupci firmy hovořit s investory. Podle zadavatelů a reklamních klientů se Twitter na toto téma zaměřil.

Twitter má velké plány i s videoreklamou a chce umožnit nahrávání videí přímo ve své síti. V následujících měsících by se mělo přehrání videí spouštět uživatelům automaticky. Mělo by jít o prvních šest vteřin přehrání, následně mají mít uživatelé možnost kliknutím pokračovat v přehrávání.

-mav-