Vlastníci Business Media CZ založili nové firmy

pondělí, 26. ledna 2015, 12:38 Tisk MediaGuru

Firmy mají být připravené pro případné akvizice, vlastní činnost teď rozvíjet nebudou.

Vlastníci odborného vydavatelství a call centra Business Media CZ založili tři nové firmy. Generální ředitel Tomáš Tkačík, finanční ředitel Václav Bednář a výkonný ředitel Hynek Paťorek figurují jako jednatelé ve třech nových společnostech. Jde o firmy Business Media Capital, Business Media Invest a Business Media Solution. Jediným společníkem těchto firem je zmiňovaná Business Media CZ. Vyplývá to ze zápisu v obchodním rejstříku.

Generální ředitel Tomáš Tkačík MediaGuru.cz vysvětlil, že vlastníci aktuálně nemají s těmito firmami konkrétní plány, založili je údajně pro možné budoucí akvizice.

Tkačík, Bednář a Paťorek převzali Business Media CZ loni v srpnu, a to pomocí firmy Czech Media Investments, kterou za tímto účelem založili.

Business Media působí na českém trhu dvacet let. Původně byla součástí mediálního koncernu Bertelsmann AG. Je vydavatelem např. odborných titulů Technický týdeník, Technik, Stavitel, Stavba, Materiály pro stavbu, Doprava a silnice nebo Trucker. V segmentu konzumních časopisů vydává tituly Můj dům, Moderní byt, Svět kuchyní / koupelen, Rodinný dům, Bydlení či Automobil Revue.

Společnosti se v posledních letech dařilo mírně zvyšovat obrat. V roce 2013 dosáhla obratu ve výši 214 mil. Kč (+ 4 %).

-mav-