Voyo.cz: Sledovanost přes TV se blíží k 40 %

čtvrtek, 29. ledna 2015, 07:44 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Postupné rozšiřování Voyo.cz do chytrých televizorů zvyšuje podíl diváků z této platformy.

Placenému videoportálu skupiny CET 21 Voyo se daří zvyšovat sledovanost přes televizní obrazovku. Podle informací, které CET21 o svém portálu poskytla, sleduje Voyo v chytrých televizorech už 37 % předplatitelů. Je to druhý nejvyšší podíl. Největší procento předplatitelů (48 %) přichází přes PC, zhruba 15 % pak přes platformy iOS a Android. 

Předplatitelé na Voyo.cz nejčastěji sledují seriály (61 %) – z lokálních seriálů jsou to především původní seriály Novy Ordinace v růžové zahradě, Ulice a Doktoři z Počátků.

Nejsledovanějším filmem roku 2014 se na Voyo stala česká komedie Babovřesky 2 režiséra Zdeňka Trošky. Nejúspěšnějším zahraničním filmem byly první dva díly americké ságy Hunger Games.

Služba Voyo je dostupná na PC, tabletech a chytrých telefonech s podporou operačních systémů Android a iOS, na chytrých televizorech značek LG, Samsung, Philips a Panasonic a díky IP boxu Voyo Player i v televizorech nepodporující funkci Smart TV. Počet předplatitelů se podle posledních informací z podzimu roku 2014 pohyboval na úrovni 30 tisíc.

Přehled informací o Voyo.cz v infografice

infografika-voyo-2014

Zdroj: CET21, kliknutím zvětšíte

-mav-