Agentura JWT se stala součástí Young & Rubicam

pondělí, 09. února 2015, 07:20 Reklama MediaGuru

Ke spojení došlo na základě dohody s WPP, JWT si zachová vlastní značku i klienty.

Reklamní agentura J. Walter Thompson se od roku 2015 oficiálně stala součástí pražské pobočky Young & Rubicam Group, která stejně jako J. Walter Thompson spadá pod mezinárodní skupinu WPP. JWT bude nadále fungovat pod svým jménem a pracovat pro své největší klienty. V letech 2005–2014 používala agentura zkrácený název JWT, loni se vrátila ke svému původnímu jménu J. Walter Thompson.

„Ke spojení došlo na základě dohody s WPP. Přejímáme odpovědnost hlavně v rámci výkonnosti podniku,“ uvádí šéf Young & Rubicam Group Svatopluk Jírů, který se stává zároveň i novým acting CEO JWT.

Agentura J. Walter Thompson si zachová vlastní značku i klienty (Nestlé, Bayer, Bohemia sekt, Mazda či Shell). Nové vedení zatím neplánuje ani zásadní personální změny. „Záleží nám na tom, aby se JWT drželo své identity. Jádro týmu zůstává, plánujeme spíš změny procesní," říká Svatopluk Jírů. Skupina Young & Rubicam má JWT zajistit podporu k dalšímu růstu.

Pražská pobočka Young & Rubicam působí v České republice od roku 1991 a je specialistou v oblasti reklamy, firemní komunikace, marketingu, budování značky a digitálních a sociálních médií.

-mav-