Blesk spustí na svém webu obdobu Hovorů z Lán

středa, 04. února 2015, 08:50 Internet & Mobil, Rádio MediaGuru

Blesk.cz chce zaplnit prostor, který se částečně uvolnil zrušením pořadu Hovory z Lán.

Server Blesk.cz skupiny Czech News Center přichází s novým projektem S prezidentem v Lánech. Má jít o 30minutový živý videopřenos rozhovoru s prezidentem Milošem Zemanem. První se uskuteční v neděli 8.2. od 11 hodin na webu Blesk.cz

„Prezidentské rozhovory na zámku v Lánech mají v České republice již dlouholetou tradici. Nyní v tomto obsahovém segmentu vznikl určitý prostor, kde můžeme čtenářům a divákům zprostředkovat nejen názory pana prezidenta, ale i autentickou atmosféru z Lán“, uvedl šéfredaktor Blesku Radek Lain.

Vysílání bude rozděleno na 4-5minutové tematické bloky, které se budou týkat aktuálních témat a problematiky v České republice a ve světě. Na celospolečenské dění mají reagovat experti a odborníci na dané téma a různí političtí oponenti. Dotazy pro prezidenta mohou přes facebookový účet pokládat i čtenáři.

V plánu jsou čtyři přenosy do roka, vždy jeden po třech měsících. Pořadem bude provázet moderátor Blesk TV David Vaníček.

Po skončení živého přenosu bude videozáznam rozhovoru možné spustit na stránkách Blesk.cz.

Živé rozhovory s prezidentem vysílal do konce loňského roku Český rozhlas v pořadu Hovory z Lán. Poté, co vedení ČRo sdělilo prezidentovi, že pořad se kvůli předchozím vulgaritám má vysílat ze záznamu, prezident se rozhodl pro živý formát pořadu Prezidentský Pressklub na Frekvenci 1. Ten se letos zatím uskutečnil jednou.

-mav-