Facebook vylepšil formát produktové reklamy

pátek, 20. února 2015, 00:38 Internet & Mobil MediaGuru

Úprava reklamního formátu má umožnit snazší inzerování velkého množství výrobků.

Facebook tento týden představil nový reklamní formát „Product Ads“ zaměřený na prodej konkrétních produktů. Hlavní výhodou proti stávajícím reklamám je dynamická optimalizace obsahu, což má prodejcům umožnit snazší inzerování velkého množství výrobků. O zacílení na relevantní uživatele se postará Facebook.

Product Ads je možné cílit na zákazníky, kteří již dříve navštívili web nebo aplikaci prodejce (přes Custom Audiences) nebo podle zájmů a lokality uživatele. K zobrazení konkrétních produktů v reklamách využívá Facebook retargeting, konkrétně optimalizaci podle předchozí aktivity a zájmů jednotlivých uživatelů.

Prodejcům stačí nahrát do systému jejich produktový katalog a Facebook ho spáruje s potenciálními příjemci sdělení. Výsledkem má být vyšší míra konverze. Cílení jednotlivých produktů na konkrétní cílové skupiny si můžou inzerenti v Product Ads nastavit také manuálně. Dalším benefitem je funkce vypnutí reklam na specifické produkty v závislosti na tom, jestli jsou právě vyprodány.

Product Ads konkurují rychle rostoucím Shopping kampaním Googlu. Ty podle poslední zprávy Global Digital Advertising Report od Adobe vzrostly v posledním čtvrtletí roku 2014 oproti předchozímu kvartálu o 53 % (meziročně o 47 %) a podle předpovědí má tento typ reklam tvořit v USA do konce letošního roku až třetinu všech placených kliků.

-mkc-