O2TV chystá sportovní kanál, má Ligu mistrů

úterý, 03. února 2015, 17:58 Internet & Mobil MediaGuru

O2 pracuje na spuštění placeného sportovního kanálu. Práva na Ligu mistrů získala O2 i ČT.

Společnost O2 se věnuje přípravám vlastního sportovního kanálu. Za jeho výstavbu je zodpovědný Marek Kindernay, který v minulosti pracoval pro společnost CET 21, kde měl na starosti spuštění kanálu Galaxie Sport (poté Nova Sport) a Fanda. Později působil také jako ředitel kanálů Nova Sport, Fanda a MTV.

Operátor O2 zároveň oznámil, že získal exkluzivní práva na vysílání příštích tří ročníků Ligy mistrů UEFA včetně semifinálových utkání a finálového zápasu. Od září 2015 tak odvysílá celkem 130 utkání z každé sezóny vždy s výjimkou jednoho úterního zápasu. „Po anglické lize Premier League jsme od letošní sezóny exkluzivně získali práva na zápasy Ligy mistrů," uvedl David Duroň, marketingový ředitel O2 pro segment domácností.

Počet zákazníků digitální televize O2 TV překročil v lednu hranici 184 tisíc. Svůj podíl na tom má podle O2 i nově zavedená služba O2TV Go, která umožňuje díky stejnojmenné aplikaci sledovat televizní vysílání na mobilních zařízeních. Od svého uvedení na trh eviduje 240 tisíc stažení.

Práva na úterní zápasy Ligy mistrů pak získala Česká televize, potvrdila v úterý tisková mluvčí Alžběta Plívová. Uvedla, že Česká televize podepsala s Evropskou fotbalovou federací UEFA smlouvu na vysílání přímých přenosů úterních zápasů Ligy mistrů, finálového utkání Ligy mistrů  i zápasů Superpoháru UEFA. Stalo se tak na období tří sezón, tedy až po sezónu 2017/2018. „Česká televize navíc získala na úterní přenosy Ligy mistrů právo první volby," dodala mluvčí.

Česká televize bude pokračovat v sezonách 2015-2018 ve vysílání Evropské ligy UEFA - tradiční čtvrteční přímé přenosy na ČT sport budou opět doplněny sestřihy z dalších zápasů a nově také magazínem soutěže připravovaným obdobně jako u Ligy mistrů, přímo štáby UEFA.

-mav-