Síť AMC Networks kupuje televizní kanál Film+

pondělí, 02. února 2015, 10:30 TV MediaGuru

Filmový kanál Film+ se přesouvá do portfolia stanic mezinárodní sítě AMC Networks.

AMC Networks International – Central Europe (AMCNI-CE) oznámila akvizici stanice Film+ v Česku a na Slovensku. AMCNI CE s okamžitou platností přebírá stanici od společnosti IKO Media Group. Film+ vysílá 7 dní v týdnu, 24 hodin denně.

S Film+ má portfolio filmových stanic AMCNI-CE v Česku překročit průměrný měsíční zásah 900 tisíc diváků, přičemž další nárůst sledovanosti se očekává i v roce 2015, uvedla firma.

„Hlavním cílem u této akvizice je další posílení našeho portfolia stanic v Česku a na Slovensku,” uvedl Mike Moriarty, generální ředitel AMC Networks International – Central Europe. Firma nedávno v regionu střední a východní Evropy spustila filmovou a seriálovou stanici AMC, která nabízí prémiový obsah, jako je seriál Fargo oceněný dvěma Zlatými Glóby a seriály z vlastní produkce AMC: PC Rebelové - Halt and Catch Fire a Zlom - The Divide.

Současné portfolio AMCNI – Central Europe čítá 12 televizních stanic ve čtyřech žánrech –sport: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC, Sundance Channel, Film Mánia, Film Café a Film+.

-mav-