Coca-Cola sjednotí v Evropě své kolové značky

pátek, 13. března 2015, 10:32 Marketing MediaGuru

Coca-Cola plánuje opustit rozdílný positioning jednotlivých kolových značek.

Coca-Cola už nebude vést své čtyři kolové značky odděleně. Značky Coca-Cola, Diet Coke (v ČR pod názvem Coca-Cola Light), Coca-Cola Zero a nová, na českém trhu zatím nepřítomná Coca-Cola Life budou mít ve Velké Británii a na dalších západoevropských trzích jednotnou zastřešující strategii.

„Nedokázali jsme dostatečně jasně komunikovat diferenciaci jednotlivých produktů,“ vysvětlil důvody tohoto rozhodnutí pro server Marketing Week Bobby Brittain, marketingový ředitel britské pobočky společnosti Coca-Cola. Z nedávno realizovaného průzkumu totiž vyplynulo, že až polovina spotřebitelů neví, že Coca-Cola Zero neobsahuje cukr, a pokud to vědí, není jim příliš jasné, čím se Zero liší od Diet Coke.

„Když lidé o Coca-Cole přemýšlí, hned je napadne, že náš produkt obsahuje cukr,“ dodal Bobby Brittain s tím, že cílem je vybudovat povědomí o celé šíři možností, které značka Coca-Cola nabízí.

Komunikace jednotlivých značek se nově zaměří na vysvětlování benefitů jednotlivých produktů. Důraz bude kladen na produkty s nižším počtem kalorií. Cílem je, aby nízkokalorické nápoje dosáhly polovičního podílu značky do roku 2020. Nový přístup začne být uplatňován od května.

Novou strategii předznamenává i nový vzhled obalů kolových značek. Nápis Coca-Cola je na nich nově psán horizontálně. Ve Španělsku je změna nejradikálnější: horní část plechovky všech podznaček má základní červenou barvu značky. Na dalších 11 trzích západní Evropy je používán tzv. monobarevný design.

Coke_Spain
Nové obaly kolových značek Coca-Cola na španělském trhu
Coke_Monocolor
Nové obaly kolových značek Coca-Cola na 11 trzích západní Evropy.

-kch-