Globus zahajuje velkou kampaň, jde proti konkurenci

pondělí, 02. března 2015, 07:13 Marketing, Reklama MediaGuru

Globus ohlašuje jednu z největších marketingových kampaní, zpochybňuje čerstvost výrobků konkurence.

V pondělí 2. března startují hypermarkety Globus novou marketingovou kampaň, ve které chtějí zákazníkům předkládat konkrétní důkazy například o kvalitě vlastní pekařské a řeznické výroby. S kampaní se spotřebitelé budou dlouhodobě potkávat na několika různých úrovních komunikačních kanálů. Globus se svou propagací dlouhodobě profiluje jako řetězec, ve kterém „je svět ještě v pořádku“ a nová kampaň chce na tuto komunikaci navázat.

Důkazy Globusu mají podle firmy za cíl uvést na pravou míru spotřebitelské vnímání ovlivněné kampaněmi jiných řetězců, které hovoří ve svých reklamách o čerstvém pečivu, které je jen rozpékané, či mase a masných výrobcích, jež jsou podle firmy čerstvé jen v letácích. „Velká část zákazníků je tak po letech zkreslených sdělení řady konkurentů již velmi skeptická a k všeobecným reklamním sdělením nepřihlíží. Naše kampaň je proto založená na řadě konkrétních a srozumitelných faktů o našich výrobcích a službách,“ říká Eva Dolejší, vedoucí marketingu hypermarketů Globus s tím, že propagace se bude týkat i vlastních restaurací a čerpacích stanic Globus.

Kampaň důkazů Globus se objeví jak v externích médiích, jako jsou například bigboardy, CLV nebo online, ale i přímo v obchodech. Kreativní návrhy pocházejí z dílny agentury Klan, o její on-line podobu se bude starat 2Fresh.

Globus_inzerat

-mav-