Nový kanál Kino Barrandov zahájí 18. dubna

čtvrtek, 26. března 2015, 20:15 TV MediaGuru

Filmový kanál Kino Barrandov začne vysílat po polovině dubna. Doplní hlavní kanál.

Nová stanice Kino Barrandov začne vysílat v sobotu 18. dubna. Oznámila to TV Barrandov, která rovněž přiblížila program prvního víkendového vysílání. Televize Barrandov v minulém měsíci získala vysílací licence pro dvě připravované stanice, kromě Kina Barrandov také pro kombinovanou dětskou a dokumentární stanici Barrandov Plus, termín jejího spuštění ale ještě nesdělila.

Podle informací online serveru Týden.cz, který patří do stejné skupiny jako TV Barrandov, má Barrandov Plus začít vysílat v květnu. V průběhu roku Barrandov údajně ještě plánuje start vysílání hudebního kanálu Barrandov Musika. 

Televize na sklonku loňského roku oznámila, že dodavatelem obsahu pro nové stanice bude společnost SPI International. Generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá tehdy uvedla, že považuje spuštění stanic za důležitý krok ve strategickém rozvoji televize. "Věřím, že naši diváci ocení nejen rozšířenou programovou nabídku, ale zejména i zmiňovanou kvalitu obsahu těchto nových kanálů," poznamenala.

V programovém plánu, který dnes televize rozeslala, poodhalila, že první den uvede například americké filmy Důkaz a Michael Clayton, v neděli pak český snímek Muž na drátě, francouzskou komedii Tenkrát v Alžírsku, dobrodružnou Princeznu z Malabaru či americký film Setkání v Benátkách. Vedle toho se v programu objeví seriály Poslední nepřítel, Frank Riva, Omerta nebo Emanuella 2000.

Televize Barrandov je součástí vydavatelství Empresa Media, do jehož portfolia patří také časopisy Týden, Instinkt, Sedmička, Exkluziv, MarketingSalesMedia a také časopisy pro dospívající a děti Top dívky, Popcorn nebo Animáček.

Programové schéma Kino Barrandov: KINO_BARRANDOV_presskit

Aktualizováno v neděli 29.3. 2015 o informaci serveru Týden.cz a v pondělí 30.3. o programové schéma Kino Barrandov.