Seriál Vraždy v kruhu skončil, u diváků uspěl

úterý, 24. března 2015, 10:15 TV MediaGuru

Vraždy v kruhu se zařadily k diváckým úspěšným seriálům České televize, přitáhly 1,3 mil. diváků.

S průměrnou sledovaností 1,3 mil. diváků starších 15 let a s podílem na sledovanosti ve výši 30 % zakončil své vysílání detektivní seriál České televize Vraždy v kruhu. První kanál ČT ho vysílal od začátku ledna do konce března. Příběhy majora Holiny v podání Ivana Trojana se tak zařadily k nejúspěšnějším seriálům ČT v posledních letech. V celkové sledovanosti sice nepřekonaly loňské Případy 1. oddělení (průměr 1,5 mil.), dosáhly ale stejné sledovanosti jako druhá řada seriálu Sanitka (1,3 mil.) a předčily poslední řadu seriálu Vyprávěj (1,1 mil.).

Průběh sledovanosti seriálu se vyvíjel stabilně. Po prvním dílu, který přitáhl více než 1,6 mil. diváků, sice sledovanost klesla, od třetího dílu se ale v průměru pohybovala na průměrné úrovni téměř 1,25 mil. diváků. Seriál měl úspěch i u mladších diváků 15-54 let, kde dosáhl průměrného podílu přes 31 %, tedy mírně vyššího výsledku než v širší populaci 15+.

Vývoj sledovanosti seriálu Vraždy v kruhu, D15+ (projekce tis.)

Vrazdy v kruhu_vyvoj

Zdroj: ATO-Mediaresearch

Česká televize ponechá pro pondělní večery detektivní žánr i po skončení seriálu Vraždy v kruhu. V příštím týdnu odvysílá film Domina a o od dubna vyhradí pondělní večery repríze seriálu Panoptikum Města pražského.

-mav-