Táňa Freithová odchází z vedení obchodu RF Hobby

úterý, 31. března 2015, 07:00 Tisk, Lidé MediaGuru

Novým obchodním ředitelem se stane člen obchodního týmu Jan Lidmaňský.

Obchodní ředitelka vydavatelství RF Hobby Táňa Freithová opouští svůj post po více než ročním působení ve funkci. Vydavatelství, které vlastní Pavel Kvoriak, opustí k 31. březnu, potvrdila MediaGuru.cz. Dodala, že odchází na vlastní žádost. Novým obchodním ředitelem se od začátku dubna stane Jan Lidmaňský, který dlouhodobě pracuje v obchodním týmu RF Hobby jako key account manager.

Táňa Freithová převzala po bývalém obchodním řediteli Petru Doulovi řízení obchodu RF Hobby loni v březnu. Do té doby působila jako obchodní ředitelka Annonce, do které přišla z mediální agentury OMD. Před tím pracovala 15 let jako obchodní ředitelka tehdejšího vydavatelství Stratosféra (dnes Bauer Media Praha).

RF Hobby aplikuje v posledních letech strategii uvádění několika titulů na trhu najednou a podle výsledků rozhoduje o jejich pokračování. Loni na podzim takto uvedla tři programové televizní časopisy (TV program, TV Extra tip, TV Gold) a společenský týdeník Moje šťastná hvězda. Z trhu ale postupně všechny televizní časopisy stáhla.

RF Hobby je s téměř 5% podílem na čtenářském trhu šestým nejsilnějším tuzemským vydavatelstvím. Jeho tituly v průměru osloví necelých 900 tis. čtenářů (čtenost na vydání). Profiluje se mj. v segmentu populárních časopisů (21. století, Epocha, History revue, Enigma, Panorama 21, Svět na dlani ), titulů pro ženy (Paní domu, Fashion Club, Báječné recepty, Moje šťastná hvězda, Můj čas na kafíčko) či životního stylu (Rezidence, Villa Journal, Top Cars, Top Class aj.).

Pavel Kvoriak je zároveň majitelem vydavatelství erotických časopisů PK 62.

-mav-