Viaplay chce expandovat do střední a východní Evropy

čtvrtek, 26. března 2015, 14:32 Internet & Mobil MediaGuru

Viaplay, konkurent Netflixu, má v plánu expandovat do zemí střední a východní Evropy.

Placená internetová služba Viaplay z portfolia švédské společnosti MTG je připravena na expanzi do zemí střední a východní Evropy včetně Česka, potvrdil MediaGuru.cz Pavel Krbec, šéf digitálních médií MTG pro region střední a východní Evropy. Nekomentoval ale termín, kdy by k expanzi mělo dojít, ani to, zda se tak stane už v letošním roce.

Viaplay je jedinou službou, která se dokázala postavit Netflixu, zejména v severských zemích, která je domovským regionem MTG. Viaplay je postaven na kombinaci VOD (video-on-demand) a lineárního streamování. Služba je silná např. v akvizicích práv na sportovní přenosy, které pravidelně nabízí.

Netflix se podle dřívějších informací Hospodářských novin chystá vstoupit na český trh nejpozději v příštím roce. Netflix nejen nabízí streaming filmů a seriálů, ale je i producentem obsahu.

MTG je v Česku spoluvlastníkem televizní skupiny Prima. Prima na internetu provozuje volně přístupnou službu PrimaPlay.cz. Podle informací, které už loni prezentovala na konferenci Forum Media, plánuje uvést také placenou internetovou službu.

-mav-