Bloomberg spouští edici pro Evropu, časopis v ČR nebude

úterý, 28. dubna 2015, 07:19 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Bloomberg v úterý zahajuje online verzi s ekonomickým zpravodajstvím pro Evropu.

Společnost Bloomberg, jejíž magazín Bloomberg Businessweek v Česku v minulém týdnu skončil, startuje v úterý 28. dubna online server pro evropské země. Evropská verze Bloomberg Business je tak určená čtenářům z evropského kontinentu a je zamýšlena i pro čtenáře z České republiky, uvedla pro MediaGuru.cz mluvčí společnosti.

Reagovala tak na otázku, zda Bloomberg bude hledat alternativu v jiném vydavatelství nebo společnosti, která by převzala vydávání tištěného magazínu. Jak známo, dosavadní vydavatelství, společnost Smart Connections, v minulém týdnu oznámila, že vydávání tištěného časopisu ukončuje. Odpověď nepřímo naznačila, že Bloomberg v tištěném vydání na českém trhu v nejbližší době nebude. „Obsah produkovaný společností Bloomberg je dostupný v nabídce profesionální zpravodajské agentury, televizi Bloomberg a přes novou evropskou edici Bloomberg.com, která zahájí v úterý 28. dubna,“ uvedla mluvčí.

Ta zároveň potvrdila ukončení spolupráce se Smart Connections. Z vyjádření přitom vyplynulo, že Bloomberg jakožto poskytovatel licence k vydávání časopisu jeho ukončení v Česku neinicioval. „Bloomberg váhavě souhlasil s uzavřením čtrnáctideníku české verze Bloomberg Businessweek,“ konstatovala mluvčí bez bližších podrobností na dotaz MediaGuru.cz.

Evropská edice Bloomberg Business má být novým zdrojem informací o byznysu a ekonomice pro evropské čtenáře. Sídlo má v Londýně a pro svůj nový produkt chce využít 850 redaktorů, kterými v regionu EMEA (Evropa, Střední Východ, Asie) disponuje. Nově vybudovala panevropský digitální newsroom, ve kterém má spojit produkci textových sdělení a Bloomberg TV.

-mav-