ČT chce postavit programově silný květen a červen

středa, 22. dubna 2015, 11:11 TV MediaGuru

Několik premiérových pořadů nabídne před startem letní sezóny Česká televize.

Česká televize připravuje do květnového a červnového vysílání několik premiérových pořadů. Nabídku, kterou podstatně ovlivní přenosy z hokejového mistrovství světa, budou tvořit i pořady připomínající významná výročí či osobnosti, uvedl v rozhovoru pro MediaGuru.cz programový ředitel České televize Milan Fridrich. „Jarní sezónu završujeme velmi silnou premiérovou formou, což v minulosti nebylo zcela zvykem. Snažíme se zintenzivnit práci s programovým schématem,“ řekl Fridrich.

Dominantou květnového vysílání sportovního kanálu ČT sport budou přenosy z hokejového šampionátu. ČT nabídne 57 utkání, vysílání zahájí v pátek 1. května. Očekávat lze růst podílu ČT sport násobně nad její dlouhodobý průměrný podíl na sledovanosti. V loňském květnu se podíl ČT sport díky hokeji přiblížil k 8 % (D15+).

První kanál ČT připomene v květnovém vysílání mj. 70. výročí od konce Druhé světové války. Součástí vysílání k tomuto výročí je i historická reality show Dovolená v protektorátu, kterou ČT poprvé do vysílání zařadí v sobotu 23. května. Vysílat se bude dvakrát týdně v hlavním vysílacím čase, celkem nabídne osm dílů. Které dny konkrétně půjde, zatím ČT nepotvrdila. Na obrazovky ČT se také vrátí hudební soutěž Eurovize, ze které ČT odvysílá semifinálová kola a finále.

První kanál ČT dále připomene 80. narozeniny fotografa Jana Saudka, a to dvoudílnou minisérií, která vychází z filmu o Janu Saudkovi Fotograf. Na konci května ČT1 odvysílá třídílný epos o Janu Husovi s názvem Jan Hus (ve dnech 29.-31. května). Do vysílání ČT také míří třetí řada seriálu Hra o trůny (od 23. května), nové cestopisné pořady, cyklus s rybářskou celebritou Jakubem Vágnerem či docu soap Život je pes.

Celý rozhovor s Milanem Fridrichem připravujeme.

-mav-