Mainusch: Klíčové aktivity CME nejsou na prodej

pondělí, 13. dubna 2015, 15:44 TV MediaGuru

CME se nechce zbavovat svých televizních stanic, potvrdil MF Dnes Christoph Mainusch.

Společnost CME, která ve střední a východní Evropě provozuje několik televizních kanálů, nehodlá svá klíčová aktiva prodávat. V rozhovoru pro pondělní vydání MF Dnes to potvrdil jeden ze dvou výkonných ředitel CME Christoph Mainusch. „I přes všechny spekulace v loňském roce není v tuto chvíli prodej žádné z našich klíčových aktivit na pořadu dne,“ řekl v rozhovoru.

CME v loňském roce naopak prodala některé své vedlejší operace. V Česku se to týkalo společnosti Bontonfilm, v Rumunsku a v Maďarsku společností Pro Video Romania a Pro Video Hungary. Zároveň probíhá prodej dalších vedlejších aktivit v Rumunsku (kino, rádio, hudba).

Mainusch přitom nevyloučil, že počet televizních kanálů CME by se mohl do budoucna rozšiřovat. „Průběžně analyzujeme složení našeho televizního portfolia a zaměření jednotlivých stanic na daném trhu. V budoucnu by to mohlo vést ke spuštění nových kanálů. Nicméně na jakékoli oficiální oznámení je ještě brzy, protože jsme zatím neučinili žádné finální rozhodnutí,“ uvedl.

Podle jeho slov se nadále počítá s tím, že funkce výkonného ředitele CME a zároveň generálního ředitele skupiny Nova zůstane propojena. „TV Nova je klíčovým centrem příjmů CME, a tedy srdcem celé společnosti. Spojení těchto dvou funkcí bylo logickým krokem,“ zdůvodnil MF Dnes s tím, že svoji misi v CME a na Nově vnímá jako dlouhodobou.

CME se v loňském roce díky změně obchodní strategie na českém trhu a důkladné restrukturalizaci podařilo vylepšit hospodářské výsledky. Další zlepšování výkonu očekává i v roce letošním, řekli představitelé CME už dříve po oznámených výsledcích hospodaření firmy v roce 2014.  To má mj. znamenat další vylepšení podílu na reklamním trhu v České republice.

-mav-