Slonková: Kvalitní obsah vzniká i mimo velký dům

pondělí, 20. dubna 2015, 07:00 Internet & Mobil MediaGuru

Kvalitní obsah se prosadí i bez zázemí velkého vydavatelství, myslí si Sabina Slonková.

Za první měsíc fungování se novému webu šéfredaktorky Sabiny Slonkové Neovlivní.cz podařilo několikrát prosadit, zaznělo na festivalu Všemi směry. Citovali jej jak tištěná, online, tak televizní média, a to například v souvislosti s články o ukliknutí pražské primátorky Adriany Krnáčové nebo o eventech vydavatelství Mafra.

„Odezva na naše články mě přesvědčila o dvou věcech. Zaprvé, že kvalitní obsah se prosadí, za druhé, že nepotřebujete velký mediální dům, abyste se dostali všude,“ popsala Sabina Slonková na festivalu, kde ji spolu s bývalým ředitelem kanálu ČT24 Romanem Bradáčem zpovídali studenti Vyšší odborné školy publicistiky (VOŠP).

Slonková, jež do června loňského roku v Mafře působila jako šéfredaktorka deníku MF Dnes, tak poprvé pracuje pro vlastní projekt. Ke svému tehdejšímu odchodu z Babišova vydavatelství jen naznačila, že důvodem byla „kontinuální situace“: „Mých lidí se to nijak netýkalo, ti měli za úkol popisovat realitu bez ohledu na majitele. Ale jsou věci spojené s vydavatelstvím, které jsou mimo texty, jako je inzerce, různí přátelé či politické zájmy,“ řekla Slonková.

Její odchod Andreje Babiše rozladil prý s ohledem na vzniklé reputační potíže. „Myslím, že se s ním dá komunikovat jen, když jste na stejné úrovni. Osobně jsem s ním neuměla komunikovat ve vztahu podřízený – nadřízený,“ dodala ke své spolupráci s majitelem vydavatelství Mafra, který je podle jejích slov v současnosti nejmocnější politickou osobností v zemi.

S webem Neovlivní.cz se plánuje do budoucna zaměřit na videoobsah. S rozvojem v tomto směru by jí měl pomoci i Roman Bradáč, který je na webu uveden jako jeden ze spolupracovníků. Důraz bude kladen také na rozhovory s lidmi, kteří mají vliv, jako je například rozhovor s lobbistou Miroslavem Janstou. „Účelem rozhovorů není, abychom daného člověka zahnali do kouta, spíše ho chceme představit, protože tak na sebe prozradí často mnohem více,“ přiblížila Slonková.

-kch-