Tomáš Kapalín se po deseti letech vrací do Seznamu

úterý, 28. dubna 2015, 15:35 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Do Seznamu přijde na začátku května, rozdělí si agendu s Michalem Feixem.

Top management společnosti Seznam.cz se v květnu rozroste o jednoho člena. Do Seznam.cz přichází na pozici Business Development Director Tomáš Kapalín. Prokurista společnosti Michal Feix se má nadále soustředit na podporu rozvoje internetu a spolupráci s ostatními subjekty včetně státní správy, a dále na M&A aktivity.

„Naše produkty i rozvoj nového byznysu jsou klíčové pro naši budoucnost. Coby lídr českého internetu ale také cítíme povinnost věnovat se rozvoji tohoto prostředí jako celku. Proto rozdělíme zmíněné agendy na rozvoj nového byznysu na jedné straně a podporu rozvoje českého internetu spolu s právními aktivitami spojenými s novými akvizicemi na straně druhé. Tomáš Kapalín se bude naplno věnovat rozvoji nových příležitostí, Michal Feix rozvoji internetu a akvizicím,“ popisuje nové rozdělení rolí Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz a dodává: „Důraz na budoucí rozvoj a nutnost posílit kapacity v tomto směru je strategie, na které jsme se jasně shodli s majitelem společnosti Ivo Lukačovičem.

Tomáš Kapalín v Seznam.cz působil zde v letech 2000-2005 jako obchodní ředitel. Vrací se po deseti letech, ve kterých se věnoval hlavně svým investicím. Aktivní byl především v koupi a následném prodeji ve své době třetího nejnavštěvovanějšího portálu českého internetu, Líbímseti.cz. V posledních několika letech je také investorem služby Kupi.cz. Podíly má ale i v dalších projektech.

-mav-