UPC ČR startuje interaktivní televizi Horizon

úterý, 28. dubna 2015, 21:00 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Videotéka My Prime vstupuje na český trh, je součástí interaktivní televize Horizon.

Za revoluční krok označuje společnost UPC ČR uvedení interaktivní televize Horizon. Představila ji ve stylu velkolepé show v úterý večer na pražském Barrandově, v jednom ze zdejších ateliérů. Horizon propojuje televizi a internet a její hlavní výhodou má být možnost pro diváky rozhodovat o tom, kdy se na televizi budou dívat a kde.

„Horizon přináší možnost zákazníkům nově vnímat digitální a televizní domácí zábavu,“ uvedl marketingový ředitel UPC ČR Jan Kohout. Součástí televize Horizon  je videotéka My Prime, která obsah nabízí doma i mimo domácnosti. „Je neomezená, žádné reklamy, žádné omezení v počtu zhlédnutých pořadů. Vše nabízí za 99 Kč měsíčně, zákazník se může dívat na všechny filmy a seriály, kdy chce a kde chce,“ popsal.

UPC už v loňském roce spustila službu Horizon Go s 68 kanály. Více než 70 tisíc klientů této služby teď může získat přístup i do videotéky MyPrime, pokud si přístup zaplatí. My Prime tak bude možné sledovat i prostřednictvím aplikace Horizon Go na chytrých telefonech, tabletech nebo laptopech. V nabídce videotéky My Prime jsou například populární seriály House of Cards či Perníkový táta. My Prime v průběhu května nabídne 400 titulů a 550 epizod seriálů. „To je jen začátek, videotéku chceme dál rozvíjet podle toho, na co se budou chtít diváci dívat. Žánrové spektrum je široké od akčních filmů, science fiction po pořady pro děti,“ popsal Kohout.

Noví zákazníci si mohou Horizon s videotékou My Prime objednávat od 1. května. Stávající zákazníci digitální televize UPC budou na službu Horizon převáděni postupně v průběhu několika měsíců.

Pro sledování televize Horizon je zapotřebí nového set-top-boxu. UPC zároveň představuje nový HD DVR mediabox. Ten v jednom zařízení kombinuje tři služby zároveň – televizi, internet a telefonování. Umožňuje nahrávání až tří pořadů zároveň, obsahuje i televizní archiv či pořady z vybraných televizních stanic až sedm dní zpětně. „Hodně si věříme. Do tří měsíců budeme mít 150 tisíc zákazníků,“ řekl dále publiku Jan Kohout.

Pomocí aplikací pro sociální média je také možné sledovat obsah sociálních sítí, jakými jsou YouTube, Facebook nebo Twitter na televizní obrazovce. Mediální kampaň na podporu nové videotéky MyPrime startuje v pátek 1. května.

S příchodem televize Horizon zavádí UPC i nové kombinace balíčků (viz tabulka).

Cenik sluzeb

-mav-